Ga naar hoofdinhoud

Holmatro cilinders voor Noorse Snorre A platform

Door de zware omstandigheden op het olieplatform Snorre A, moesten de cilinders en bijbehorende producten voldoen aan een enorm eisenpakket (foto: Holmatro)

Begin dit jaar leverde Holmatro in samenwerking met haar Noorse dealer EIVA-Safex 64 cilinders, met ieder een capaciteit van 536 ton, voor het tension-leg platform (TLP) Snorre A. Behalve cilinders werden ook de bijhorende aansturing en opslag voor het hydraulische systeem geleverd.

In de Noorse Noordzee, op 200 km van de kust, ligt het Snorre-olieveld. Eén van de platformen, TLP Snorre A, is met behulp van staalkabels verankerd aan de zeebodem. Om de spanning op de kabels te behouden, meten en monitoren is in iedere poot van het platform uitgerust met load-cellen die periodiek worden gekalibreerd. Hiervoor wordt het gewicht van het platform van de load-cellen gehaald. Met behulp van de nieuwe 536 ton cilinders van Holmatro kan deze klus nu sneller en gemakkelijker gerealiseerd worden.

Klantspecifiek hydraulisch systeem

“Januari 2014 kregen we de aanvraag binnen van de Noorse oliemaatschappij Statoil” aldus Rob Loonen, sales engineer Holmatro Industrial Equipment. “Het ging om een grote tender met een complexe vraagstelling; hydraulische ondersteuning om het kalibratieproces van de load-cellen, op de staalkabels verankerd aan de bodem, te optimaliseren.

Het is een perfecte opdracht voor ons Industrial Solutions team. Onze medewerkers hebben dit volledig klantspecifiek hydraulisch systeem ontworpen en ontwikkeld. Onze Noorse dealer EIVA-Safex heeft zorg gedragen voor de hijsinrichting en gezamenlijk hebben we de vereiste documentatie opgesteld in lijn met de juridische eisen voor het offshore platform.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven