Ga naar hoofdinhoud

HMS Industrial Networks neemt eWON over

eWon is vooral bekend van zijn industriële routers, zoals de Flexy.

HMS Industrial Networks AB, een 100 % dochter van HMS Networks AB, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het Belgische eWon SA. Eerstgenoemde is vooral bekend van de Anybus communicatiemodules, laatstgenoemde van de Cosy en Flexy industriële routers. Het management van eWON zal de huidige posities blijven bezetten.

Het in Nivelles gevestigde eWon is opgericht in 2001. Het bedrijf levert producten en diensten voor industriële communicatie, zoals remote access tot programmeerbare besturingen (PLC’s), data-acquisitie applicaties en cloud-gebaseerde connectivity-oplossingen.

eWon ziet door de overname door HMS – met de daarbij behorende ontwikkelingsorganisatie en distributiekanalen grote kansen – op de snel groeiende markt van Industrie 4.0 en Industrial Internet of Things. De Belgische onderneming verwacht hierdoor het bedrijf en dienst vooraanstaande positie te versterken. Door het samengaan van HMS en eWon kunnen beide partijen hun expertise in de industriële communicatie combineren en daarmee meer en betere producten en diensten te ontwikkelen voor beider klanten.

eWon vult HMS aan

Voor HMS zijn de producten van eWon goede toevoegingen aan het assortiment. eWon heeft een sterke positie in het marktsegment waar toegang op afstand tot PLC’s wordt gevraagd. De beveiligde ‘datatunnel’ die eWon opbouwt tussen een softwaretoepassing en een externe computer vormt een goede aanvulling voor het Netbiter remote maintenance pakket van HMS.

eWon telt 57 personeelsleden, waarvan dertien productontwikkeling engineers. Het bedrijf kantoren in de VS en Japan en een distributienetwerk in 45 landen. In Nederland worden de producten van eWon verkocht door Raster Products, die van HMS door Hescon, Duranmatic en Routeco. Ixxat, Zweeds fabrikant van apparatuur voor CAN en industrieel ethernet, behoort eveneens tot de HMS-groep.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven