Ga naar hoofdinhoud

Hitachi Koki neemt Metabo over

Het Japanse Hitachi Koki wordt de nieuwe eigenaar van Metabo (foto: Metabo).

Hitachi Koki Co., Ltd. heeft bekend gemaakt, dat het eigenaar wordt van Metabo AG in Nürtingen (D). Metabo heeft met name op de Europese markt een gevestigde reputatie voor hoogwaardige producten. Hitachi Koki wil met deze overname haar activiteiten op het gebied in elektrische gereedschappen versterken en schaalvergroting realiseren.

Hitachi Koki verwerft Power Tool Invest (‘PTI’), de op Schiphol gevestigde moedermaatschappij van Metabo, plus alle minderheidsbelangen die in handen zijn van de familie die Metabo heeft opgericht en van leidinggevenden en werknemers van Metabo.

Behalve het aanbieden van producten en diensten die leiden tot hoge klanttevredenheid heeft de Hitachi Koki Group gekeken naar manieren om schaalvergroting van de bedrijfsactiviteiten te realiseren.

Hitachi Koki en Metabo

Metabo is een wereldwijd opererend bedrijf dat elektrisch gereedschap produceert en verkoopt. Met dealers in 25 landen en verkoopkanalen in Duitsland en andere Europese landen beschikt het merk over een sterke positie in de markt. Hitachi Koki heeft een groot marktaandeel in Japan en een verkoopkanaal in de Verenigde Staten en wil haar verkopen op de Europese markt verder uitbreiden.

Met Metabo krijgt Hitachi Koki een goed verkoop- en distributienet in Europa en Duitsland in handen. Tegelijkertijd kan het Japanse bedrijf ook zijn inkoopmogelijkheden in de Europese regio verbeteren en het valutarisico van de euro verkleinen. Verder wordt verwacht dat het samengaan van beide gereedschapfabrikanten zal leiden tot versterking van het productassortiment en verbetering van de ontwikkelingscapaciteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven