Ga naar hoofdinhoud

High tech papiermachine in de smiezen

Door gebruik te maken van een nieuw monitoring systeem wordt ongeplande machinestilstand vermeden bij Mitsubishi HiTec Paper Europe (foto: Mitsubishi)

Coating Machine 3 bij Mitsubishi HiTec Paper Europe GmbH in Bielefeld is klaar voor de toekomst met intelligente conditie monitoring. Sinds 2014 monitoren 26 FAG SmartCheck sensoren van Schaeffler de ventilatoren van deze machine op afwijkende trillingen door het uitvoeren van trillingsmetingen.

Of het nu in de vorm is van kassabonnetjes, bankafschriften, toegangskaarten of andere tickets, thermisch papier is overal. Het papier krijgt zijn bijzondere kenmerken door een speciale coating. Coating Machine 3 bij Mitsubishi HiTec Paper Europe GmbH in Bielefeld, Duitsland (MPEB) verwerkt elke dag zo’n 300 ton thermisch papier.

Deze vier verdiepingen tellende machine heeft een maximale snelheid van 1.730 meter per minuut en heeft sinds 2007 het wereldrecord voor de toegepaste ‘curtain-coating’ technologie. Coating Machine 3 heeft daarvoor 26 ventilator-units, die elk bestaan uit een ventilator voor toevoer en een ventilator voor afvoer van de lucht. Deze zorgen zo voor het contactloos drogen van het gecoate papier.

Sinds begin 2014 monitoren 26 FAG SmartCheck sensoren van Schaeffler de ventilatoren op afwijkende trillingen door het uitvoeren van trillingsmetingen. Een FAG SmartController, die is gebaseerd op een Mitsubishi Electric PLC van de MELSEC L-serie, werkt hierbij als bi-directionele gateway tussen de sensoren en de besturing van de klant. Door gebruik van dit monitoring systeem wordt ongeplande machinestilstand vermeden, wat leidt tot optimalisering van de productie en lagere operationele kosten.

Lees meer over waarom en hoe de SmartCheck sensoren werden geïmplementeerd en hoe ze werden aangesloten op het besturingssysteem van deze gigantische papiermachine, in de komende AT-aandrijftechniek nr. 2.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven