Ga naar hoofdinhoud

HBM krachtopnemers met in-line meetversterker

De C9C en U9C krachtopnemers maken gebruiksvriendelijke en ruimtebesparende meetketens mogelij. (foto: HBM)

HBM heeft de C9C en U9C krachtsensoren uitgerust met een permanent verbonden in-line meetversterker. Dit concept maakt het gemakkelijker om een meetketen op te zetten. Het solderen of aansluiten van contacten is niet meer nodig en er hoeft bovendien geen meetversterker geconfigureerd te worden. De sensor en de meetversterker zijn als een complete meetketen gekalibreerd.

De nieuwe, ruisarme elektronica is optimaal aangepast aan de miniatuur krachtopnemers. Net als de sensor voldoet de meetversterker aan de IP67-norm voor bescherming tegen stof, vuil en vocht. Dat maakt het mogelijk om de sensor samen met de meetversterker te gebruiken voor industriële toepassingen.

De nieuwe meetversterkermodules zijn mechanisch getest op bestandheid tegen schokken en trillingen en voldoen aan dezelfde hoge eisen als de krachtopnemers. Omdat de behuizing van zowel de krachtopnemer als die van de elektronica galvanisch zijn verbonden, zit de hele meetketen in een kooi van Faraday. Daardoor zijn de meetresultaten betrouwbaar – zelfs onder de meest extreme omstandigheden. De meetoplossing is bovendien EMC-getest in het laboratorium van HBM.

Krachtopnemers

De meetrange van de krachtopnemers varieert van 50 N tot 50 kN. Er zijn twee versies leverbaar: met een uitgang van 4-20mA of met een uitgang van 0-10V, zodat gebruikers met bestaande hardware kunnen blijven werken.

De serie U9C en C9C-sensoren zijn vooral geschikt voor snelle krachtmetingen. De nieuwe meetversterkermodule heeft een bandbreedte van 2 kHz. De nauwkeurigheidsklasse (0,15) van de meetversterker is afgestemd op die van de krachtopnemers (0,2). De meetketens kunnen conform de DKDR3-3 of de ISO376 standaard gekalibreerd worden in het kalibratielaboratorium van HBM. Daardoor voldoet de apparatuur aan alle eisen van kwaliteitsstandaards en voor eventuele audits.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven