Ga naar hoofdinhoud

Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg)

Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot 2 juni ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie. De nieuwe datum biedt exposanten en bezoekers planningszekerheid.

Deutsche Messe heeft, in nauwe samenwerking met de Hannover Messe-adviesraad voor exposanten en partnerverenigingen VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) en ZVEI (Verband Elektro- und Digitalindustrie), de Hannover Messe 2022 verplaatst naar 30 mei– 2 juni. Het event was oorspronkelijk gepland voor april.

Meer planningszekerheid

“Vanwege de aanhoudend hoge incidentie in Duitsland en veel buurlanden, hebben we samen met onze exposanten besloten om de beurs opnieuw te plannen. Vorig jaar hebben we aangetoond dat de zomermaanden het beste zijn voor grote evenementen tijdens deze pandemie. Op dit moment kunnen we niet voorspellen of de Covid-situatie in april beter zal zijn, dus de nieuwe datum biedt onze klanten de grootst mogelijke planningszekerheid, zodat ze hun innovaties kunnen presenteren op ’s werelds belangrijkste industriële vakbeurs”, aldus Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe AG.

Focus op digitalisering en duurzaamheid

Begin juni 2022 is Hannover Messe het eerste grote industriële evenement ter wereld. De focus op digitalisering en duurzaamheid zal innovatieve en efficiënte benaderingen van productie en klimaatbescherming stimuleren. Vanwege de hoge bezetting van het beurscentrum in Hannover met talrijke evenementen in de vroege zomer, moet de Hannover Messe dit jaar worden ingekort tot vier dagen. In 2023 vindt de beurs weer zoals gebruikelijk in april plaats gedurende vijf dagen.

In het belang van exposanten en bezoekers

“Het is terecht om de beurs uit te stellen naar een latere datum en de vaccinatiegraad te laten stijgen, wat in het belang is van exposanten en bezoekers van de beurs. De latere datum vergroot ook de kans op een groter publiek zowel nationaal als internationaal, wat iedereen ten goede komt. De machine- en installatietechniek zal zich in Hannover presenteren als een technologische enabler van klimaatbescherming en digitalisering, evenals een aanbieder en gebruiker van geavanceerde technologie voor connected en intelligente productie”, zegt Thilo Brodtmann, algemeen directeur van VDMA.

In 2021 vond de Hannover Messe Digital Edition plaats.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven