Ga naar hoofdinhoud

Hägglunds Fusion: alle hydraulische componenten in één unit

Bij de Hägglunds Fusion zijn alle hydraulische componenten in één unit gecombineerd (foto's: Bosch Rexroth)

Met het onlangs geïntroduceerde Hägglunds Fusion-aandrijfsysteem is het ruimtebesparende Hägglunds aandrijfconcept nu nog compacter. De volledige hydraulische directe aandrijving kan nu op de torsiearm worden gemonteerd. In het Fusion-aandrijfsysteem zijn alle componenten op de torsiearm gemonteerd, van de hydraulische motor en pompen tot de behuizing.

Het nieuwe aandrijfsysteem biedt gebruikers in de materiaalverwerking, de mijnbouw en andere industrieën voor het eerst een ‘plug-and-play’ oplossing. In Hägglunds’ Fusion-aandrijfsysteem zijn alle componenten op de torsiearm gemonteerd, van de hydraulische motor en pompen tot de behuizing. Dit zorgt voor een hoog koppel en totale betrouwbaarheid van één enkele eenheid – met een minimale voetafdruk.

Geen fundering of uitlijning nodig

“De Hägglunds Fusion brengt alles samen bij de torsiearm,” zegt Wolfram Ulrich, Hägglunds Products and Solutions Sales Manager. “Er is geen transmissie of fundering nodig en er hoeft geen uitlijning gedaan te worden. Er zijn ook geen hydraulische leidingen en slangen nodig. Een Fusion aandrijfsysteem van Hägglunds is uiterst compact.”

Zelfvoorzienende hydraulische oplossing

De voordelen van Hägglunds oplossingen komen vooral tot uiting in systemen in het lagere vermogensbereik, bijvoorbeeld bandtransporteurs en aanvoerbanden. De aandrijving vergt een eenvoudige installatie. Volgens Bosch Rexroth zelfs op lange termijn ook bijzonder economisch in vergelijking met elektromechanische aandrijvingen.

Haegglunds Fusion
In het Hägglunds Fusion aandrijfsysteem zijn alle componenten op de torsiearm gemonteerd. Zo ontstaat een compacte aandrijfunit

Maximaal koppel vanaf nul

“In deze toepassingen is een hydraulische oplossing van Hägglunds van groot voordeel vanwege het frequent wisselingen tussen starten, stoppen en omdraaien,” zegt Ulrich. “De Hägglunds-oplossing biedt een maximaal koppel vanaf nul toeren en heeft een ingebouwde overbelastingsbeveiliging. Dit verhoogt de productiviteit, verlaagt de bedrijfskosten en maakt een eenvoudige installatie mogelijk”.

Redesign Hägglunds

De Hägglunds hydraulische aandrijfsystemen hebben ook een opvallend redesign ondergaan dat het merk Hägglunds nog zichtbaarder maakt binnen Rexroth. De verandering verbindt het heden met een belangrijk verleden, maar is gericht op de toekomst – en vooral op het scheppen van meer duidelijkheid voor de klanten.

Haegglunds Fusion
De Hägglunds Fusion is meteen geïntroduceerd met de nieuwe look&feel van het merk

“Onze aandrijvingen worden voortdurend verder ontwikkeld. De nieuwe look is een volgende stap,” zegt Wolfram Ulrich. “Klanten zullen vertrouwde elementen terugvinden in het nieuwe design, bijvoorbeeld de kenmerkende rode kleur van Hägglunds motoren. De Hägglunds belettering is slanker en dynamischer geworden.”

Duidelijke positionering binnen Bosch Rexroth

Hägglunds aandrijfoplossingen zijn en blijven onderdeel van het aanbod van Rexroth. “Hägglunds oplossingen hebben onmiskenbare sterke punten en een toegewijd team achter zich. Daarom wordt het merk nog steeds goed ontvangen door klanten”, zegt Tobias Brummer, Hoofd Brand Management en Merkcommunicatie bij Bosch Rexroth. “De duidelijkere positionering van het merk Hägglunds is een win-win, omdat het deze aspecten benadrukt en de deur opent naar alle producten van Rexroth.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven