Ga naar hoofdinhoud

Grote kogelomloopspindels voor spuitgietmachines

De ‘Super Large’ kogelomloopspindels van NSK zijn ontworpen voor grote elektrisch aangedreven spuitgietmachines (foto: NSK)

NSK heeft haar reeks van grote kogelomloopspindels voor hoge belastingen uitgebreid. Deze nieuwe ‘Super Large’ kogelomloopspindels maken het mogelijk om grotere plastic onderdelen te spuitgieten. Deze oplossing komt tegemoet aan de groeiende vraag vanuit sectoren zoals de automobielindustrie.

De grote kogelomloopspindels zijn voorzien van 800 mm lange moeren die helpen de axiale belasting te verwerken en zo de levensduur verlengen. Deze spindels zijn ontworpen voor elektrisch aangedreven kunststof spuitgietmachines met een klemkracht van 3.000 ton of meer. Deze kunnen grote kunststof onderdelen uit één stuk produceren zoals bumpers, deurmodules en instrumentpanelen.

De traditionele oplossing voor het produceren van grote kunststofonderdelen is om hydraulische spuitgietmachines te gebruiken met hoge vermogens. De vraag vanuit de industrie naar milieuvriendelijke, energie-efficiënte systemen heeft geleid tot de opkomst van grote, volledig elektrisch aangedreven spuitgietmachines. Deze trend bracht NSK er toe om een nieuwe generatie kogelomloopspindels voor grote belastingen te ontwikkelen die ingezet kunnen worden in dergelijke machines.

NSK ontwikkelde een nieuw productieproces om moeren tot 800 mm lengte te fabriceren. De lange moeren kunnen een grotere belasting aan, wat resulteert in een maximale axiale belasting. Deze werd verhoogd met een factor 1,3 terwijl de levensduur verlengd is met een factor 2,8.

Ondanks de grootte en de belastbaarheid van ‘Super Large’ kogelomloopspindels sloot NSK geen compromissen naar snelheid toe. Een toegewijd kogelomloopspindelontwerp maakt het mogelijk om hoge draaisnelheden te bereiken, zelfs met kogelomloopspindels met een diameter van 140 mm of meer. NSK’s nieuwste kogelomloopspindels worden aangeboden in diameters van 140, 160 en 200 mm en leads van 25, 30 en 32 mm.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven