Ga naar hoofdinhoud

Grafische gebruikersinterface voor gebouwenbeheer

De divisie Building Technologies van Siemens heeft een aantal nieuwe systeem uitbreidingen en functies toegevoegd aan haar systeem voor gebouwenautomatisering Desigo. Het systeem bevat nu belangrijke nieuwe elementen voor kostenefficiënte en flexibele oplossingen voor vooral middelgrote projecten die beperkte integratie vereisen, zoals een grafische gebruikersinterface.

Desigo Control Point is één van de belangrijkste innovaties van de nieuwe versie van Desigo. Het biedt nieuwe functies voor gebouwenbeheer via webtoegang en geavanceerde touch panels. Gebruikers kunnen via een grafische interface de HVAC-, verlichting- en zonweringsystemen bedienen.

Gebruikersinterface

Met de oplossing kunnen bovendien energie-dashboards worden aangemaakt voor het beheren en analyseren van de energetische voetafdruk van de bewaakte systemen. Hiermee kan men inspelen op regelgeving voor energieclassificering voor gebouwen.

De nieuwe PX Compact Controller met Islandbus is een uitbreiding op het bestaande Desigo-aanbod. De nieuwe controller is flexibel uit te breiden met TX I/O-modules voor het bewaken van een groter aantal datapunten. In combinatie met TXI2.OPEN biedt de compacte controller bovendien diverse integratie-opties.

Ruimte-automatisering

Eén belangrijke component in het portfolio voor ruimte-automatisering van de nieuwe Desigo-versie is een oplossing voor ruimtedruk- en zuurkastregeling, speciaal ontwikkeld voor gebruik in laboratoria en stofvrije ruimten. Deze oplossing communiceert via BACnet/IP en zorgt voor betrouwbare, nauwkeurige en snelle meting, regeling en bewaking van luchtvolume en ruimtedruk.

Het portfolio voor ruimte-automatisering omvat nu ook een nieuwe KNX PL-Link-draaiaandrijving voor gebruik in combinatie met zesweg kogelafsluiters, de nieuwe lichtdimmer KNX-PL link en nieuwe kostenbesparende ruimteregelingen. Als aanvulling op het bestaande pakket is de functionaliteit van de Desigo Room Automation daarnaast uitgebreid met onder andere toepassingen voor warmtepompen.

Tenslotte biedt Desigo nieuwe migratiemogelijkheden die de overgang van bestaande Siemens-beheersystemen naar het uitgebreide en moderne Desigo CC-platform voor gebouwenbeheer eenvoudiger maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven