Ga naar hoofdinhoud

Goed personeel in de techniek steeds harder nodig: 3 oplossingen 

De technische sector is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat kan ook niet anders nu de techniek snel in ontwikkeling is. Helaas zien we dat het aantal mensen met een technische opleiding alleen nog maar daalt. Hierdoor ontstaat er een tekort aan goed geschoold personeel binnen de technische sector. Een groot probleem waar vrijwel alle technische bedrijven mee te maken krijgen. Maar wat is de oplossing? 


Nu de vraag naar technisch personeel stijgt, zien we ook het aantal vacatures flink toenemen. Helaas kunnen deze onmogelijk allemaal ingevuld worden. Technische bedrijven strijden zelfs om personeel. Aan baanzekerheid binnen deze branche dus geen gebrek. En toch blijft het tekort bestaan. Experts buigen zich al tijden over dit vraagstuk. Het is immers duidelijk dat er een oplossing moet komen. Maar wat dan? De volgende oplossingen zouden verschil kunnen maken. 

1. Technisch detacheringsbureau inschakelen 

Veel technische bedrijven maken al gebruik van een detacheringsbureau of uitzendbureau om zo kwalitatief personeel te vinden. Er is echter ook nog een andere optie. Strevon werkt als detacheringsbureau installatietechniek, maar heeft hierbij een geheel unieke aanpak. Zij focussen zich namelijk niet op het vinden van ervaren personeel, maar juist op zij-instromers met geen tot weinig ervaring en affiniteit met de techniek. Dit zijn de mensen die enorm gemotiveerd zijn om te leren. 

Strevon biedt deze mensen een technische opleiding aan, terwijl zij vervolgens aan de slag gaan bij een technisch bedrijf. Ze doen ervaring op in de praktijk en krijgen ook al direct betaald. Ondertussen leren ze de kneepjes van het vak en worden ze binnen 18 maanden klaargestoomd om volledig zelfstandig te kunnen werken. Hoe langer ze aan het werk zijn, hoe hoger de tegemoetkoming zal zijn. Voor werkgevers is dit natuurlijk best investeren. Het kost tijd en mankracht om nieuwe mensen op te leiden. Uiteindelijk levert het echter wel heel goed geschoold personeel op. Op de lange termijn biedt een technisch detacheringsbureau dan ook veel voordelen.

2. Maak jouw bedrijf aantrekkelijker 

Het is momenteel een ware concurrentiestrijd om goed personeel te vinden. Bedrijven strijden tegen elkaar om personeel aan de haak te slaan. Het is daarom goed om eens kritisch naar jouw eigen bedrijf en de door jou aangeboden arbeidsvoorwaarden te kijken. Is jouw bedrijf eigenlijk wel aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt? Wat kun jij bieden, wat een ander bedrijf niet kan? 

Denk bijvoorbeeld aan opleidings- en doorgroeimogelijkheden, maar ook aan salaris, vakantiedagen en andere belangrijke arbeidsvoorwaarden. Je kunt zelfs denken aan het team. Mensen zoeken naar een plek waar ze zich veilig en thuis kunnen voelen. Een hecht team is dan erg belangrijk. De sfeer en betrokkenheid van het bedrijf is van essentieel belang om nieuw personeel aan te trekken.

3. Wees zichtbaar

Jouw bedrijf moet zichtbaar zijn voor potentiële medewerkers. Gebruik daarom verschillende kanalen om de vacatures te tonen. Social media is je grootste vriend. Naamsbekendheid doet wonderen en maakt dat mensen sneller bij jouw bedrijf willen werken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven