Ga naar hoofdinhoud

Generatiewisseling bij Lapp

Familie Lapp: De tweede en derde generatie ondernemersfamilie (foto: LAPP)

Het familiebedrijf Lapp uit Stuttgart wordt vanaf 1 oktober 2022 geleid door de derde generatie. Matthias Lapp (39), kleinzoon van de oprichtster van het bedrijf Ursula Ida Lapp, zal de functie van CEO van Lapp Holding AG overnemen. Zijn oom Andreas Lapp (66), voorzitter van de raad van bestuur, en zijn vader Siegbert E. Lapp (70), voorzitter van de raad van commissarissen, zullen op 30 september 2022 uit de operationele activiteiten van de Lapp-groep treden.

“Ik kijk er erg naar uit om Lapp samen met alle medewerkers de toekomst in te leiden. We hebben een sterke strategie en zijn uitstekend gepositioneerd om onze klanten antwoorden te geven op de grote vraagstukken van onze tijd, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en duurzaamheid”, benadrukt Matthias Lapp. De generatiewisseling bij de specialist van geïntegreerde oplossingen op het gebied van kabel- en verbindingstechnologie werd al in 2017 ingezet, toen Matthias Lapp CEO werd van de grootste regio LA EMEA, waartoe ook de belangrijke Duitse business behoort. Nu vindt de volgende grote stap plaats.

Lapp blijft een familiebedrijf

Andreas Lapp zal het voorzitterschap van de Raad van Bestuur bij de aanvang van het boekjaar 2022/23 op 1 oktober 2022 overdragen aan zijn neef Matthias Lapp. Hij zal deze taak op zich nemen in een dubbele hoedanigheid ten opzichte van zijn verantwoordelijkheid als CEO LA EMEA. Tegelijkertijd zal Siegbert E. Lapp zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht overdragen aan zijn voormalige plaatsvervanger, dr. Hans Schumacher (67), die al sinds 2015 deel uitmaakt van de raad. Tegelijkertijd zal Katharina Lapp (24), de dochter van Andreas Lapp, tot lid van de raad van toezicht worden benoemd. Dit betekent dat één familielid vertegenwoordigd zal blijven in de raad van bestuur en één in de raad van toezicht: Lapp blijft een familiebedrijf.

Pensionering

Toen hun vader Oskar Lapp, oprichter van Lapp, in 1987 onverwacht overleed, namen de broers Siegbert E. en Andreas Lapp de verantwoordelijkheid over en leidden het bedrijf vanaf dat moment samen met hun moeder Ursula Ida Lapp.
In de afgelopen 35 jaar hebben zij gezamenlijk Lapp uitgebouwd tot een wereldspeler en wereldmarktleider in verbindingstechnologie.

“Mijn broer Andreas en ik kijken terug op een vervuld en succesvol, maar ook zeer intensief beroepsleven. Nu kijken we ernaar uit om vanaf oktober wat gas terug te nemen, ons te wijden aan de projecten van ons hart en het succesverhaal van Lapp vanaf de eerste rij te volgen”, zegt voorzitter van de raad van toezicht Siegbert E. Lapp. Beiden zullen als eigenaar nauw verbonden blijven met het bedrijf en hun kinderen als mentor blijven steunen. “De economische wereld en de arbeidsmarkt veranderen en wij vertrouwen erop dat de jonge geesten Lapp door deze verandering zullen leiden. Wij bereiden ons voor op de toekomst en blijven trouw aan onze wortels, onze waarden en onze identiteit als familiebedrijf. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de derde generatie, het management en alle wereldwijd actieve medewerkers Lapp naar een succesvolle toekomst zullen leiden,” voegt Andreas Lapp toe.

Matthias Lapp

Als oudste kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Ursula Ida Lapp (1930-2021), trad Matthias Lapp in 2010 toe tot de Lapp Group, nadat hij internationale bedrijfskunde had gestudeerd en functies in verschillende bedrijven had bekleed. Sinds 2017 is hij als Managing Director van U.I. Lapp GmbH verantwoordelijk voor de regio’s Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (LA EMEA) en daarmee voor de belangrijkste afzetmarkt van de Lapp Group. In deze functie is hij zeer succesvol geweest in het bevorderen van de internationalisering van de Lapp Groep en heeft hij een sterke focus gelegd op de thema’s bedrijfscultuur en internationale samenwerking.

Katharina Lapp

Net als haar neef Matthias is Katharina Lapp in en met het bedrijf opgegroeid: al van jongs af aan bezocht zij feesten en evenementen, en later deed zij haar eerste beroepservaring op tijdens vakantiewerk en stages op verschillende gebieden bij Lapp. Zij was projectleider voor de bouw van het Collège Andreas Lapp, een school in Ivoorkust, medegefinancierd door Andreas Lapp, die in 2019 werd voltooid. Na de middelbare school studeerde zij mechatronica, waar zij de grondbeginselen van mechatronica, informatica en elektrotechniek leerde. Daarna volgde een studie “Internationaal Management”, waarbij zij zich in het bijzonder richtte op het continent Afrika, één van de grote strategische markten van de Lapp Groep voor de toekomst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven