Ga naar hoofdinhoud

Gecentraliseerde besturing met basisplaat voor digitale flowschakelaars SMC

De PF3WB-basisplaat is tot 65 procent lichter dan vergelijkbare modellen en bespaart bovendien 85 procent ruimte (foto: SMC)

Een nieuwe basisplaat voor digitale flowschakelaars van SMC (PF3WB/C/S/R-serie) centraliseert de regeling van de flow en temperatuur in productielijnen en -installaties. Doordat de flowschakelaars in één basisplaat zijn ondergebracht, in plaats van op iedere lijn, wordt niet alleen inspectietijd bespaard. De installatie is daardoor ook eenvoudiger en sneller, dankzij het geringe leidingwerk.

De PF3WB-basisplaat is tot 65 procent lichter dan vergelijkbare modellen en bespaart bovendien 85 procent ruimte. Klanten beschikken over meer flexibiliteit met de optie van drie verschillende ontwerpen van de basisplaat: basis (B), recht (C) en aanvoer- en retour (S/R). Daardoor is de PF3WB-basisplaat ideaal voor diverse industriesectoren, zoals semiconductor, metaalverwerking, automotive en algemene automatisering.

Drievoudig display

De flowschakelaar draagt bij aan extra tijdsbesparing, dankzij het drievoudige display dat gelijktijdig het actuele debiet en een instelbaar bereik (hysterese en boven- en onderwaarde) weergeeft. Binnen het ingestelde bereik worden deze waarden in rood of groen getoond.

Geïntegreerde temperatuursensor

De flowschakelaars zijn compatibel met IO-Link, waardoor de totale kosten worden verminderd en de efficiëntie toeneemt. De geïntegreerde temperatuursensor verbetert de beschikbaarheid van de machine door het voorspellen van het onderhoud van het koelwater.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven