Ga naar hoofdinhoud

Galvaniseerbedrijf Galvano Hengelo nu zelf verzilverd

Productieruimte van galvaniseerbedrijf Galvano Hengelo (foto: Galvano)

Al sinds de oprichting op 4 augustus 1997 ontwikkelt Galvano Hengelo zich als specialist in oppervlaktebehandelingen. Dit jaar vieren zij dan ook hun zilveren jubileum. Al 25 jaar lang hebben zij veel ervaring opgedaan met diverse oppervlaktebehandelingen.

In de afgelopen 25 jaar is Galvano Hengelo uitgegroeid tot bedrijf met ruim 40 mensen en ruim 8 miljoen euro omzet. Naast het op de markt brengen van hun eigen super corrosiewerende zink-nikkelproces genaamd Protalloy heeft het zich sterk ontwikkeld. Zo waren zij onder andere in 2008 als eerste oppervlaktebehandelingsbedrijf in Nederland gecertificeerd conform ISO-14001 en werd er in 2012 nieuw state-of-the-art productiebedrijf gebouwd dat zich momenteel nog steeds laat gelden als vooruitstrevend.

Afgelopen 25 jaar

“De afgelopen 25 jaar stonden in het teken van het zoeken naar de best mogelijke oplossing voor oppervlaktebehandelingsvraagstukken, het constant kunnen leveren conform onze hoge kwaliteitstandaard en onze zeer korte doorlooptijd. Met als rode draad het continu verbeteren en optimaliseren van onze technieken en processen”, zegt algemeen directeur Ivo Willemsen die trots is op wat er tot op heden is bereikt.

Galvano Hengelo bestaat 25 jaar (foto: Galvano)

Duurzaamheid

De wereld om ons heen is continu in beweging en wordt steeds dynamischer. Daarnaast is vooral duurzaamheid een speerpunt binnen de markten waar Galvano Hengelo actief is. Duurzaamheid is en blijft belangrijk. Daarom blijven we voortdurend werken aan het verkleinen van onze footprint door bijvoorbeeld afvalstromen te verminderen en efficiënt om te springen met (duurzame) energie”, aldus Willemsen.

Nieuwe ontwikkelingen

Daarnaast blijft Galvano Hengelo zich verder ontwikkelen. “Onze bestaande processen zullen we blijven verfijnen om efficiënter te kunnen werken en te anticiperen op nieuwe vraagstukken en bewegingen in de markt. Ook blijven we uiteraard kijken naar nieuwe ontwikkelingen binnen de wereld van oppervlaktebehandelingen en zullen deze, waar interessant, meenemen in ons aanbod”, licht Sharon Dyball, Accountmanager bij Galvano Hengelo, toe.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven