Ga naar hoofdinhoud

‘Fusie levert een unieke synergie op’

het pand is Oss is grondig verbouwd en uitgebreid (foto: ALUP GrassAir)

Sinds 1 januari van dit jaar zitten ALUP Kompressoren B.V. en GrassAir Compressoren B.V. niet alleen samen onder één dak in Oss, beide organisaties zijn zelfs volledig gefuseerd tot de nieuwe organisatie ALUP GrassAir Kompressoren B.V. Daaraan voorafgaand is het pand waarin GrassAir al sinds jaar en dag zat grondig verbouwd en vergroot en begin februari was de officiële opening. John Neelen (Directeur) en Mathijs van de Lindeloof (Sales & Marketing) leggen uit wat er achter deze fusie zit en wat we van de nieuwe organisatie kunnen verwachten.

“Laat ik beginnen met te onderstrepen dat dit geen reorganisatie is,” benadrukt John Neelen, waarmee hij gelijk elk mogelijk gerucht uit de wereld helpt. “Dit is een strategische beslissing die mede voortvloeit uit praktische overwegingen. In Nieuwegein waren we met ALUP al een tijdje volledig uit onze jas gegroeid en uitbreiden van het pand was geen optie. We moesten met ALUP dus sowieso verhuizen. Daarnaast heb je met marktontwikkelingen te maken en met hetgeen inmiddels in de markt bekend is. Namelijk dat de merken ALUP en GrassAir onderhuids altijd al min of meer waren gebaseerd op dezelfde technologie. De zowel technologische als markttechnische argumenten om twee afzonderlijke merken naast elkaar te laten bestaan waren inmiddels ook behoorlijk ontkracht. Een ‘meermerkenpolitiek’ voer je om verschillende marktsegmenten beter te kunnen bedienen. Maar qua toepassingsgebied en merkbekendheid zijn ALUP en GrassAir het afgelopen decennium steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Een volledige fusie is dan op een gegeven moment gewoon een logische stap. Vrijwel alle medewerkers uit Nieuwegein zitten nu in Oss en samen met hun GrassAir collega’s vormen die nu een ongelooflijk ervaren en vooral slagvaardige organisatie die de markt enthousiast bestookt met op maat gesneden oplossingen. Dit zowel technologisch als qua ondersteuning en service.”

Klant centraal

“Belangrijk is dat je naast de levering van topproducten ook veel aandacht schenkt aan het ontwerpproces en de service er omheen,” stelt Mathijs van de Lindeloof. “Zeker tegenwoordig spelen er veel aspecten. Technologie, Total Cost of Ownership (TCO), energiegebruik, duurzaamheid, betrouwbaarheid, full-service, etc. De rode draad voor ons in dit speelveld is dat we het belang van de klant centraal stellen. Dat komt onder meer tot uiting in onze slogan ‘Méér dan perslucht alleen!’ Als ALUP GrassAir willen we een betrouwbare leverancier zijn voor inventieve persluchtoplossingen, inclusief een totaalpakket aan producten en diensten.

Het volledige artikel vindt u in het februari/maartnummer van Aandrijftechniek.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven