Ga naar hoofdinhoud

Frequentiemeetomzetter tot 20kHz van Turck

Turck's IMX12-FI bewaakt niet alleen de snelheid maar kan ook pulsen tellen (foto: Turck).

Turck heeft de IMX12-FI frequentiemeetomzetter toegevoegd aan de IMX interfacefamilie. Gebruikers kunnen het apparaat niet alleen als toerentalbewaker gebruiken maar ook als pulsteller. Beide modellen, de één- en twekanaals varianten, kunnen frequenties omzetten tot 20.000 Hz.

Behalve het overbrengen van de ingangsfrequentie naar de analoge uitgang kan de eenkanaals IMX12-FI ook bewaken op slip, de richting van de rotatie en te hoge en te lage snelheid. De gebruiker kan ook een drempelwaarde voor bewaking definiëren.

De tweekanaals variant draagt de specifieke ingangspulsen over naar de corresponderende analoge uitgangen. Het apparaat kan ook het verschil van twee frequenties overdragen aan een uitgang.

Frequentiemeetomzetter

Gebruikers kunnen de IMX12-FI individueel aanpassen aan de eisen van de applicaties via IO-Link en een FDT raamwerk zoals PACTware. De omzetter kan actief of passief opereren met 0/4…20 mA. Turck biedt varianten aan met schroef- of veerklemmen en tevens met of zonder voeding via de DIN rail.

De IMX12-FI biedt tevens de bekende eigenschappen van de IMX familie. De frequentieomzetter werkt met een voedingsspanning van 10 VDC tot 30 VDC waardoor het mogelijk is om gebruik te maken van zonne- of windenergie. Ook zijn ze geschikt voor gebruik in veiligheidcircuits tot en met SIL2 en voldoen ze aan de strenge EMC eisen van de proces industrie (NE21).

De IMX12-FI biedt tevens de hoogste kanaaldichtheid van de markt. Dankzij de wereldwijde goedkeuren voor alle relevante markten mogen de gebruikers de frequentieomzetter beschouwen als een goede zekerheid voor hun investering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven