Ga naar hoofdinhoud

Food-industrie en robotica centraal bij Schaeffler op Hannover Messe

Nieuwe precisie robot-aandrijving van Schaeffler met geïntegreerd sensorsysteem (foto: Schaeffler)

De food & packaging industrie en robotica zijn de twee sectoren die wereldwijd behoefte hebben aan innovatieve oplossingen. Daarom plaatst Schaeffler tijdens de Hannover Messe diverse technisch innovatieve oplossingen voor deze industrietakken in het middelpunt van de belangstelling. De industriebeurs wordt gehouden van 30 mei tot 2 juni.

Zoals Ralf Moseberg, hoofd van de business unit Industrial Automation bij Schaeffler, benadrukte, is de voedings- en verpakkingsindustrie momenteel verwikkeld in een maalstroom van duurzaamheid, lagere productiekosten en strenge hygiënevoorschriften.

Schaeffler zal in Hannover haar nieuwe productassortiment op het gebied van food presenteren en laten zien hoe de genoemde uitdagingen voor de industrie opgelost kunnen worden met automatiseringsoplossingen. Ralf Moseberg en zijn medewerkers zien ‘duurzame engineering’ als een belangrijke stimulans om het energie- en grondstoffenverbruik te verminderen en tegelijkertijd de klant aanzienlijke voordelen te bieden.

Duurzaamheid

Ontwerpers en ontwikkelaars worden gestimuleerd om bestaande oplossingen uitgebreider te analyseren op het gebruik van grondstoffen, duurzaamheid en slijtage. Maar ook te kijken naar exploitatiekosten en te zoeken naar alternatieven. Ook zullen in Hannover voorbeelden worden gegeven van hoe digitalisering en duurzaamheid in de dagelijkse praktijk optimaal kunnen worden gecombineerd.

Schaeffler food
De kunststof die in de nieuwe radiale insteekkogellagers en behuizingen wordt gebruikt, is vanuit hygiënisch oogpunt geoptimaliseerd voor de foodsector (foto: Schaeffler)

Robotica

Voor het tweede jaar op rij is robotica een van de Schaeffler-thema’s die op de Hannover Messe in het middelpunt van de belangstelling staan – vorig jaar weliswaar op louter digitale basis. Dit jaar wordt voor het eerst een aanzienlijk uitgebreid assortiment precisie aandrijvingen en een op sensoren gebaseerde aandrijving gepresenteerd, beide voor gebruik in knikarm-robots met een draagvermogen tot ca. 20 kg.

“Met de geïntegreerde draaimomentsensoren kiezen wij voor een nieuwe, innovatieve aanpak, zowel qua design als technologisch, die bij onze pilotklanten grote interesse heeft gewekt”, aldus Moseberg.

Spelingsarme planetaire tandwielkasten

Schaeffler zal in Hannover ook haar portfolio van uiterst spelingsarme planetaire tandwielkasten voor industriële robots uit de PSC-serie presenteren. Deze onderscheiden zich door een torsiespeling die tien keer lager is en een levensduur die drie keer langer is dan de marktstandaard. Dergelijke grote sprongen in de ontwikkeling komen zelden voor in de machinebouw en maken het mogelijk nieuwe toepassingsgebieden te ontsluiten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven