Ga naar hoofdinhoud

Food bedieningspaneel weerstaat hoge druk en chemicaliën

Zelfs frequent schoonmaken onder hoge druk met agressieve schoonmaakmiddelen is geen enkel probleem bij het nieuwe bedienpaneel van Exor (foto: Hiflex)

Exor, in Nederland vertegenwoordigd door Hiflex Automatiseringstechniek, levert een bedieningspaneel dat geschikt is voor intensief gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Zelfs frequent schoonmaken onder hoge druk met agressieve schoonmaakmiddelen is geen enkel probleem.

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het eTOP507MFB paneel was dat het zeer geschikt moest zijn  voor de voedingsmiddelenindustrie. Zelfs wanneer een bedieningspaneel voldoet aan de hoge beschermingsgraad IP69K kan het schoonmaken met een hogedrukspuit van 100 bar toch op termijn problemen veroorzaken. Zeker wanneer het paneel frequent op deze wijze wordt schoongemaakt. Vandaar dat veel machineleveranciers over de bedienpanelen toch vaak een beschermkap bouwen. De eTOP507MFB van Exor is geschikt om frequent te worden gereinigd onder IP69K condities waardoor een beschermkap overbodig is.

Om hieraan te voldoen is de Exor eTOP507MFB uitgevoerd met een rvs afdichtrand, een afdichtingsring geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie, een hoogwaardige Polyester frontfolie als extra bescherming van de voorzijde bij glasbreuk en een PCAP touchscreen dat kan worden bediend met handschoenen. Verdere specificaties zijn een 7″TFT 64K kleurendisplay 800×480 en het paneel is voorzien van een high-performance 1 GHz ARM CPU met 256 MB Flashgeheugen.

De eTOP507MFB is ontwikkeld volgens DIN EN1672-2, EHEDG Guideline, FDA 21 CFR 177.2006, 316/1.440l en natuurlijk IP69K. De toelaatbare omgevingstemperatuur bedraagt -20°C +60°C. De voorzijde van het paneel is bestand volgens DIN 42 115-2 voor meer dan 24 uur tegen een groot aantal chemicaliën, zonder dat er enige zichtbare verandering optreedt. Enkele voorbeelden zijn, sodium hydroxide 50%, ammoniak <32%, zwavelzuur 30% en azijnzuur <50%.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven