Ga naar hoofdinhoud

Festo Smartenance maakt onderhoud papierloos

Met Smartenance kunnen klanten het installatieonderhoud inplannen, volgen en analyseren (foto: Festo).

Preventief onderhoud is een tijdrovend proces dat nog vaak met pen en papier wordt uitgevoerd. Smartenance maakt hier een einde aan deze praktijk. Deze software van Festo is de digitale onderhoudsmanager voor productieleiders en installatieoperators en is te downloaden als app. Het is het eerste zuiver digitale product van Festo.

Smartenance is het eerste zuiver digitale product van Festo. Klanten kunnen hiermee het installatieonderhoud inplannen, volgen en analyseren. Met een digitale onderhoudskalender wordt het onderhoud eenvoudiger, sneller en veiliger. De onderlinge controle van installatieoperators en productieleiders biedt meer veiligheid. Vele wegen en afstemmingen komen te vervallen.

Smartenance wordt uitgevoerd in de cloud en is producent-specifiek. De toepassing is intuïtief en daarmee eenvoudig en snel te configureren. Het is de eenvoudige en kostengunstige instap in de wereld van de digitalisering. Het dashboard voor productieleiders wordt opgeroepen in de webbrowser.

Management van onderhoud

Festo Smartenance bestaat uit twee delen: een mobiele onderhoudskalender als app voor smartphones en tablet, en een dashboard als website voor productieleiders waarmee ze onderhoudstaken beheren en documenteren kunnen. Het dashboard kan heel eenvoudig worden opgeroepen in een webbrowser.

De tool kan als mobiele app in de app stores van Apple en Google worden gedownload voor smartphones en tablets. Na de download kunnen de gebruikers een Smartenance-licentie aanschaffen in de Festo App World.

Met een geldige licentie zetten de gebruikers hun taken en onderhoudsintervallen zelf over vanuit de documentatie van hun installatie, die ze hebben ontvangen van de machinebouwer. Daarna is het systeem klaar voor gebruik en kan iedere installatieoperator alle taken zien en bewerken. Productieleider krijgen automatisch een overzicht van alle voltooide en nog openstaande taken.

Ook voor machinebouwers

Smartenance is ook interessant voor machinebouwers. Deze kunnen met de app de onderhoudstaken voor iedere installatie direct in een digitale oplossing integreren en doorsturen naar hun klant als meerwaarde bij de installatie. Onderhoudshandleidingen kunnen zelfs digitaal met foto’s, video’s en PDF’s worden uitgebreid. Zo kunnen teamleden eenvoudig samenwerken.

Met Smartenance wordt de onderhoudstaak direct naar de gebruiker gestuurd die alle voordelen van een digitaal onderhoudsmanagement kan benutten en zijn alle relevante taken met een druk op de knop beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven