Ga naar hoofdinhoud

Festo platform voor servo- en stappenmotortechniek

CPX-E is universele platform van Festo voor combinaties van servo- en stappenmotortechnologie. Hier is het platform ingezet voor remote control (foto's: Festo).

CPX-E is een nieuw platform van Festo voor gecombineerd gebruik van servo- en stappenmotortechniek. Ontwikkeld als EtherCAT masterbesturing en motion controller in beschermingsklasse IP20 is CPX-E een centraal besturingssysteem voor de handling-techniek. Voor gebruikt compacte en betaalbare remote I/O aansturing zijn meerdere busmodules beschikbaar.

Behalve universele taken worden ook alle systeemoplossingen van Festo ondersteund. Hierdoor wordt de inspanning voor engineering beperkt: in combinatie met de Software Automation Suite is geïntegreerd gegevensbeheer beschikbaar. Geavanceerde softwarefuncties integreren Festo elektrische aandrijvingen naadloos en sturen deze eenvoudig aan. Alle motion control-functies zijn ingebed in de besturing. Zodoende wordt een hoge I/O-dichtheid en eenvoudige installatie op een DIN-rail bereikt.

Platform voor servo- en stappenmotortechniek

CPX-E maakt het mogelijk om via specifieke softwarefuncties een nauwe koppeling met Festo producten en pakketten tot stand te brengen. Met het nieuwe automatiseringssysteem zijn handlingoplossingen te realiseren als onderdelenbehandeling, montagetechniek, palletiseren of lijmen en doseren. Maar ook complete automatiseringsoplossingen voor machines zoals flow wrappers, palletiseersystemen, soldeersystemen of wafer handling zijn mogelijke toepassingen voor het modulaire besturingsplatform.

platform voor servo en stappenmotor van Festo
CPX-E kan ook fungeren als besturingsplatform met communicatie via diverse industriële ethernet-systemen.

Van uitgebreide PLC-functies tot meerassige toepassingen met interpolatie kan CPX-E eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande host-systemen. Dit wordt mogelijk door de EtherCAT-masterinterface, de geïntegreerde Profinet-apparaat- of Ether-Net/IP-slave-interface. Voor eenvoudige integratie en interoperabiliteit in industriële 4.0 host omgevingen met cloud en digitaliseringsconcepten zijn OPC UA client en server functies beschikbaar. Een IO-Link master rondt de CPX-E portefeuille af.

Gebruikersvriendelijk

De basis van dit alles is het programmeersysteem Codesys V3 met extra softwarebibliotheken voor eenvoudige en complexe motion control-toepassingen. Deze omvatten PLCopen Part 1 en Part 2, robotica (PLCopen Part 4), een nokkenschijfeditor en een CNC-editor (dxf bestandsimport).

Voor het plannen en beheren van projecten is de Festo Automation Suite beschikbaar, die zich kenmerkt door gebruiksvriendelijkheid en praktische oriëntatie op het gebied van automatisering en handling-technologie.

Met extra modules is CPX-E ook geschikt voor toepassingen in de procesautomatisering. Het platform voldoet dan aan de eisen van NE21: eisen van storingsimmuniteit voor proces- en laboratoriumcontroleapparatuur.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven