Ga naar hoofdinhoud

Energy monitoring voor preventief onderhoud met de S-DIAS EE121

De nieuwe toevoeging aan de S-DIAS serie van Sigmatek is ontworpen voor voorspellend onderhoud en kostenbewaking (foto: Sigmatek)

De nieuwe toevoeging aan de S-DIAS serie van Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, is ontworpen voor voorspellend onderhoud en kostenbewaking. De compacte DIN rail module wordt gebruikt om energie, vermogen en fasehoek meting (Cos φ) efficiënt direct op de machine vast te leggen.

Met de EE 121 kunnen de spanningen van de drie ingangsfasen (L1, L2 en L3) worden gemeten. Daarnaast worden er ook maximaal 12 stromen geregistreerd die aan elke fase kunnen worden toegewezen. De spanning, evenals de huidige ingangen hebben een 16-bits resolutie (ADC). Het meetbereik van de module ligt tussen 0-500 V AC en 0-2 AC ten behoeve van stroomtrafo’s.

Fasepositie en frequentie

Naast stroom- en spanningssequenties kan de EE 121 worden gebruikt om de fasepositie en frequentie te meten. Het maakt de berekening van Ueff en Ieff voor elk kanaal, evenals het energieverbruik sinds de eerste activering mogelijk. De module kan ook stroomonderbrekingen of een fasedaling detecteren en registreert het 0-doorlaatpunt voor de applicatie.

Tijdstempelfunctie

De hoofd vermogenssynchronisatie is ook mogelijk met de EE 121. Voor de nulspannings doorlaatpunten is een tijdstempelfunctie voorzien. Daarom kan bij het gebruik van verschillende energie-opnamemodules de tijdsverschuiving van de spanningsvrije doorlaatpunten van twee hoofdspanningen worden bepaald.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven