Ga naar hoofdinhoud

Embedded controller ctrlX CORE van Bosch Rexroth klaar voor de markt

De compacte besturing ctrlX CORE is nu in de markt verkrijgbaar (foto: Bosch Rexroth)

Volgens Bosch Rexroth neemt de compacte ctrlX CORE-besturing de grenzen weg tussen de IPC, het geïntegreerde systeem en in de aandrijving geïntegreerde technologieplatforms, dankzij de open en flexibele architectuur. Het schaalbare ‘all-purpose-besturingssysteem’ biedt tal van voordelen, zoals minder benodigde componenten, minder technische inspanning en een hogere productiviteit. De Embedded controller is nu klaar voor de markt na uitgebreid gebruik door pilot klanten.

“Met ctrlX CORE hebben we het meest complete, flexibele en open besturingsplatform op de markt ontwikkeld. Het voldoet aan de steeds hogere eisen en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen – van pure PLC-toepassingen in de algemene machinebouw tot motion-toepassingen voor eenvoudige handlingtaken en typische platformtoepassingen”

“De geïntegreerde besturing is al maandenlang door geselecteerde belangrijke klanten getest en is nu klaar voor uitgebreider gebruik in de praktijk”, aldus Steffen Winkler, Vice President Sales van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG..

Open softwarearchitectuur

ctrlX CORE is het hart van het automatiseringsplatform ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth. Een belangrijk voordeel van het besturingsplatform is de open softwarearchitectuur met flexibele app-technologie. Want automatisering betekent vandaag de dag softwareontwikkeling.

Als multi-core technologie biedt ctrlX CORE hiervoor de basis. Het is geschikt voor alle automatiseringstoepassingen en de openheid ervan biedt gebruikers een volledig nieuwe omgeving voor het inrichten van functies.

Apps of open source

Met de modulaire software toolbox ctrlX WORKS kunnen ontwikkelaars de gewenste apps selecteren of open source software gebruiken. Daarnaast is het voor de klant mogelijk om zelf ontwikkelde software op het open platform te laten draaien en functies in alle gangbare programmeertalen om te zetten in apps.

https://youtu.be/EyTdhElqeB8

Bovendien kunnen industriële toepassingen worden aangeboden in de ctrlX App Store. Ook apps van derden kunnen worden gedownload. De ctrlX Data Layer, die is verankerd in de besturing, zorgt voor de communicatie tussen de apps en beheert de beveiligde informatietoegang van alle apps.

Device Portal

Bosch Rexroth heeft het ctrlX Device Portal ontwikkeld voor eenvoudig beheer, onderhoud en service van de applicatiesoftware. Het maakt het centrale beheer van de besturingssystemen in de verschillende fabrieken mogelijk. Alle beschikbare apps kunnen worden toegewezen aan de ctrlX CORE en vervolgens worden bijgewerkt.

Meer flexibiliteit

“Bij de ontwikkeling van de nieuwste generatie van ons besturingsplatform was het voor ons belangrijk om onze klanten te bevrijden van de beperkingen conventionele oplossingen en hen meer flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden te bieden voor een hogere productiviteit.”

“We hebben dit geïmplementeerd met het Linux real-time besturingssysteem, het consequent toepassen van open standaarden, app-technologie, web-based engineering en uitgebreide IoT-verbindingen. Naast machine- en fabrieksautomatiseringstaken, overwint ctrlX CORE uitdagingen op het gebied van gebouwenautomatisering, intra- en goederenlogistiek, energieopwekking en -distributie en steeds meer mobiele automatiseringstoepassingen”, resumeert Steffen Winkler.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven