Ga naar hoofdinhoud

Johnson Controls introduceert duurzame zuigercompressor

Johnson Controls introduceert de Sabroe SMC Mk 5 zuigercompressor. De Deense fabrikant, onderdeel van Johnson Controls, heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in zijn SMC-compressor. Zo is de compressor uit te voeren zonder olieafscheider, waardoor de prijs van de compressor lager is en hij minder ruimte in beslag neemt.

Sabroe claimt een langere levensduur binnen het gehele bedrijfsbereik (+25%). Het service-interval van de SMC100 MK5 is eveneens met 25% verbeterd. Door het toepassen van een geavanceerd Crankcase Ventilation System (CVS) is het gebruik van een olieafscheider niet langer noodzakelijk. Sabroe garandeert een olie-uitstoot lager dan 35 ppm.

De compressor is voorzien van een volledig traploze toerentalregeling tussen 500 min-1 en 1800 min-1. Hierdoor is een capaciteitsregeling mogelijk tussen 28% en 100% zonder kleplichting. Sabroe garandeert een regelbereik zonder skips.

Verbeterde zuigercompressor

De compressor is gebouwd op een verbeterd en stijver frame waardoor trillingen nog verder verminderd worden. Hierdoor kan de compressor direct op de betonnen vloer geplaats worden, zonder extra versteviging. In voorkomende gevallen is het mogelijk om de compressor uit te voeren zonder extra kopkoeling. Hierdoor kunnen de installatiekosten lager worden en is de installatie eenvoudiger.

De verbeteringen blijven niet beperkt tot de SMC-compressoren, maar worden ook doorgevoerd in de rest van het assortiment, zodat alle bekende Sabroe zuigercompressoren profiteren van de voordelen van de Mk 5-upgrade.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven