Ga naar hoofdinhoud

Duurzaamheid in 2022 hoog in het vaandel bij Schneider Electric

Digitalisering bepaalt deels de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric (foto: Paul Quaedvlieg)

Schneider Electric heeft in 2022 naast de financiële prestaties ook sterke resultaten behaald op het gebied van duurzaamheid. Het Sustainability Impact (SSI) programma van Schneider omvat 11 wereldwijde doelstellingen die tegen 2025 moeten worden behaald.

Het Schneider Sustainability Impact (SSI) programma wordt aangevuld met honderden lokale doelstellingen onder leiding van regionale en landelijke teams. Het draagt bij aan de zes langetermijnbeloftes van Schneider Electric die in lijn zijn met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

Digitalisering, elektrificatie en efficiëntie

“Ondanks de toegenomen geopolitieke en economische onzekerheid bleven we ons in 2022 richten op het versnellen van de overgang naar een schonere en eerlijkere wereld”, bevestigt Gwenaëlle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer van Schneider Electric. “De nauwe integratie van bedrijfsstrategie, kwaliteit en duurzaamheid is een factor van succes om digitalisering, elektrificatie, efficiëntie en duurzaamheidsoplossingen te bieden die de huidige energie-, klimaat- en levenskostencrises aanpakken.”

Hoogtepunten Schneider’s Sustainability Impact in 2022

  • Schneider Electric wordt één van de eerste bedrijven ter wereld die de Net-Zero doelstellingen voor zijn gehele waardeketen laat valideren door het Science Based Targets initiatief.
  • De oplossingen en diensten van Schneider Electric hebben klanten geholpen 440 miljoen ton CO2 te besparen en te vermijden sinds 2018. In 2022 alleen al was dit meer dan 90 miljoen. 
  • Bovendien hebben de belangrijkste leveranciers van het bedrijf hun eigen CO2-uitstoot met 10% verminderd via het Zero Carbon-project. Ook hebben ze het initiatief genomen voor meer leveranciersbetrokkenheid om de werkstandaarden in de supply chain te bevorderen.
  • 45% van alle verpakkingen van het bedrijf wordt nu gemaakt zonder single-use plastic en mét gerecycled karton. Dit was nog 21% in 2021. 
  • Het bedrijf breidde de toegang tot groene en betrouwbare elektriciteit uit tot 5,5 miljoen mensen via zijn oplossingen en projecten in 2022. 
  • Ongeveer 70.000 mensen profiteerden van de opleidingsprogramma’s voor energiebeheer.
  • Schneider Electric lanceerde de Sustainability School voor alle werknemers, zodat iedereen de uitdagingen van Planet en People echt kan begrijpen en meer kan doen op het werk en ook in hun persoonlijke leven.

Sustainability Impact Score

De algemene vooruitgang in de strijd tegen klimaatverandering, de verbetering van het rendement van hulpbronnen, de versterking van het vertrouwen en gelijke kansen, en de empowerment van alle generaties droegen bij tot een Sustainability Impact Score van 4,91/10 voor het hele jaar, ruim boven de doelstelling van 4,70 voor dat jaar. Dit resultaat is een integraal onderdeel van de kortetermijnstrategie van Schneider Electric voor meer dan 64.000 managers van de groep – een goed voorbeeld van hoe het bedrijf de Impact company principes naleeft.

Ook interessant: Schneider Electric en SAP werken samen aan OT/IT-integratietoepassingen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven