Ga naar hoofdinhoud

Duranmatic brengt nieuwe generatie inclinometers

De nieuwe Kübler inclinometers kenmerken zich door nauwkeurigheid, robuustheid en lange levensduur (foto: Duranmatic).

Duranmatic brengt een nieuwe serie inclinometers van Kübler op de markt. Dit bedrijf is al jaren producent van positiemeetsystemen en bewegingssensoren op het gebied van mobiele automatisering. Het bedrijf heeft zijn productportfolio uitgebreid met een nieuw ontwikkelde serie inclinometers.

Het meten van de horizontale positie van een brandweerwagen- of een werkplatform, nivellering van voertuigen voor land- en bosbouwmachines, dynamische meting van de elevatiehoek van de verdeelboom op bouwmachines voor tunnel- en mijnbouw en heliostaten in de zonne-energie branche – dit zijn toepassingen waarbij inclinometers vereist zijn.

Inclinometers

De belangrijkste eisen die hier aan de sensoren worden gesteld zijn nauwkeurigheid, robuustheid en lange levensduur. Deze eisen hebben geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe Kübler inclinometers.
De hoge beschermingsklassen (IP67 en IP69k), het brede temperatuurbereik (-40° C tot + 85° C), de hoge schokbestendigheid (tot 100 g) en trillingbestendigheid (tot 10 g) maken gebruik in buitentoepassingen mogelijk.

De nieuwe inclinometers maken het meten mogelijk van tweedimensionale inclinaties van +/- 85° of ééndimensionale hellingen tot 360°. De resolutie bedraagt 0,01°; bij een temperatuur van 25°C is een absolute nauwkeurigheid van +/-0,4° mogelijk. Het meetprincipe is capacitief of MEMS.

Uitvoeringen

De IN88 inclinometers zijn uitgerust met een CANopen-interface, de gebruikelijke interface in mobiele automatisering. De sensoren zijn verkrijgbaar met éé of twee M12-connectoren. De voedingsspanning is 10-30 V DC. Er is ook een Modbus-versie beschikbaar.

De IN81 inclinometers zijn een analoge variant met een preset- en een teach-functie. Hiermee is een optimale integratie in de applicatie gewaarborgd. Dankzij de platte constructie van slechts 80 mm x 60 mm x 23 mm zijn deze inclinometers eenvoudig te monteren en kunnen ze op elkaar worden gestapeld voor gebruik als redundante oplossing. De inclinometers zijn E1- en UL-gecertificeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven