Ga naar hoofdinhoud

Draadloze veiligheidsvoetbediening

Eén van de producten die Steute op SPS IPC Drives 2017 presenteert, is een nieuwe generatie draadloze veiligheidsvoetbediening. De drietraps voetschakelaars kunnen worden gebruikt in toepassingen die PL e (EN ISO 13849-1) en SIL 3 (IEC 61508) vereisen. Ze zijn optioneel verkrijgbaar met een extra noodstopknop.

Het ontwerp van deze tweepedaal voetschakelaars is gericht op ergonomisch comfortabele, minder vermoeiende bediening en extreme duurzaamheid, zelfs in ruwe omgevingen. Als de operator het pedaal in de middelste stand drukt, kan een actie zoals een persslag worden ingeschakeld.

De twee eindposities activeren daarentegen een acute stop van de pers of een gevaarlijke beweging. De vrijgeeffunctie is daardoor alleen actief als de bediener deze bewust activeert. De RF GF (S) voldoet aan alle relevante normen (incl. DIN EN 12622 en DIN EN 60947-5-8).

Potentiële toepassingen voor deze nieuwe draadloze veiligheidsvoetbedieningen zijn afkantpersen en andere vormmachines. De draadloze signaaloverdracht via het veiligheidsgerelateerde sWave-safe draadloze protocol biedt gebruikers meer bewegingsvrijheid. De voetschakelaar kan worden geplaatst op plekken waar het ergonomische comfort het grootst is. Dit biedt met name voordelen bij grotere machines.

Steute wordt in Nederland vertegenwoordigd door ForTop automation & energycontrol in Zwartsluis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven