Ga naar hoofdinhoud

Draadloos mobiel besturingspaneel elimineert kabel

De wireless handheld panel HGW 1031 van Sigmatek maakt een kabel overbodig (foto: Sigmacontrol)

Met de HGW-1031 introduceert Sigmatek een draadloos mobiel bedieningspaneel op de markt. Door middel van data-uitwisseling via WLAN, kan de tot 25 m lange kabel worden geëlimineerd en heeft de gebruiker ter plaatse meer vrijheid voor monitoring en directe besturing.

Het mobiele panel is uitgerust met een 10.4″ resistief color touch screen en een EDGE2 Technology processor, die uitermate geschikt is voor veeleisende visualisaties. Met zijn strakke design en IP54 bescherming is het panel comfortabel te bedienen voor zowel rechts- als linkshandigen. Zelfs met de geïntegreerde accu, weegt de HGW-1031 slechts 1200 g. Daarmee reduceert de vermoeidheid in gebruik aanzienlijk. De batterij kan tot 2 uur onafgebroken belast worden. Bij het vervolgmodel zal het draadloze handheld panel tevens worden voorzien van een noodstop functie via WLAN. Met het oog op industrie 4.0, wordt de ergonomie van de machine of het systeem verhoogd via deze WLAN-communicatie.

De HGW-1031 is, zoals alle andere Sigmatek systemen comfortabel geprogrammeerd met de software van het all-in-one engineeringspakket LASAL. De visualisatie tool LASAL SCREEN biedt daarnaast uitgebreide bibliotheken voor het tonen van elementen, alarmen en functies, evenals recept beheer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven