Ga naar hoofdinhoud

DGI verkoopt filtratiedivisie RMF Systems

Frank Robben, CEO Doedijns Group International (rechts), feliciteert Brian Gleason, President en CEO Des-Case Corporation, met de acquisitie van RMF Systems (foto: DGI).

Doedijns Group International (DGI) heeft de verkoop aangekondigd van haar filtratiedivisie, bekend onder de merknaam RMF Systems, aan Des-Case Corporation. Laatstgenoemde is leverancier van oplossingen voor de optimalisatie van levensduur en prestatie van smeermiddelen.

RMF Systems is meer dan dertig jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in offline/bypass-filtratie, beluchtingsfilters en conditie-bewaking van hydrauliekolie en smeermiddelen. Het onderdeel is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Met de nieuwe structuur ontstaat een situatie waarin de ambitieuze groeiplannen versneld kunnen worden gerealiseerd, waaronder op de Amerikaanse thuismarkt van Des-Case Corporation.

DGI in Waddinxveen is gespecialiseerd in de engineering en productie van oplossingen op het gebied van power, motion en control systemen voor een breed scala aan industrieën. De groep vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Dubai, Oman, Singapore, Indonesië en de Verenigde Staten.

RMF Systems en Des-Case

Volgens Frank Robben, CEO van DGI biedt de nieuwe eigenaar een nieuw platform om de ambitieuze groeiplannen te gaan realiseren. Na twee jaar van substantiële groei, kan de toegang tot de Amerikaanse markt in het bijzonder nu worden versneld. Het gecombineerde productaanbod van beide bedrijven zal hun leidende positie in de filtratiemarkt verder versterken .

Gerben Gerken, managing director van RMF Systems zegt over de overname: “Met deze nieuwe samenwerking zal RMF Systems goed zijn gepositioneerd om in te spelen op specifieke en voortdurend veranderende marktbehoeften. Met onze verbeterde wereldwijde aanwezigheid, de continue investering in productontwikkeling en het complementaire aanbod van oplossingen voor oliefiltratie en -analyse zijn we in staat om de gewenste groei te versnellen”.

Volgens Brian Gleason, President en CEO Des-Case, speelt de relatie met RMF Systems in op zijn streven naar marktleiderschap in Europa en versterkt deze tevens onze wereldwijde aanwezigheid. “We verheugen ons op het combineren van onze specifieke kwaliteiten en jarenlange ervaring bij een breed scala aan klanten om de gezamenlijke toegevoegde waarde te maximaliseren en dit door te vertalen naar toonaangevende oplossingen voor de industrie.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven