Ga naar hoofdinhoud

DFPTC 2017 is krachtige combinatie hydrauliek en mechaniek

Het thema van de DFPTC 2017 is Grote Aandrijvingen (foto's: Paul Quaedvlieg)

Na afloop van de Dutch Fluid Power Conference in november 2016, zijn FEDA, Platform Tandwielen en de VPH direct aan de slag gegaan met de organisatie van een nieuw evenement dat ook in het teken staat van een nieuw thema. Op 30 november 2017 vindt de Dutch Fluid Power Transmission Conference (#DFPTC) plaats. Deze keer staat het evenement in het teken van grote aandrijfsystemen en dan met name de hydraulisch en mechanisch aangedreven transmissies.

“Hydrauliek is een prachtig medium voor het overbrengen van voornamelijk grote vermogens. Wat is er dan mooier dan deze vorm van aandrijftechniek te combineren met mechanische transmissies,” aldus Eddo Cammeraat, bestuurslid FEDA en voorzitter van de organisatie achter #DFPTC. “In toenemende mate zien wij dat technologieën elkaar versterken en met name bij deze grote toepassingen is het de combinatie waar de markt om vraagt.  Een steeds groter wordende vraag naar meer dynamiek en precisie, vraagt om andere alternatieve aandrijfoplossingen.”

TCO, Industrie 4.0 en safety

Volgens Cammeraat is het een logische keuze om als thema te kiezen voor ‘GROTE aandrijvingen’. “Aandrijvingen zoals we deze vinden in offshore toepassingen, kranen en lieren, maar niet te vergeten ook in mobiele en agri-toepassingen. Daarbij gaan we in het lezingenprogramma niet alleen in op de technische aspecten die hier een rol spelen maar ook op thema’s als total cost of ownership, de koppeling naar Industrie 4.0 en natuurlijk het onderwerp veiligheid. Last but nog least speelt besturingstechnologie een steeds prominentere rol en gaat dus zeker niet ontbreken in het programma.”

Platform Tandwielen

Dit jaar wordt het evenement voor de 8e keer op rij georganiseerd. In de basis bestaat de organisatie uit de FEDA en de Vereniging Platform Hydrauliek (VPH). Vanwege het thema ‘grote aandrijvingen’ is in 2017 ook het Platform Tandwielen bij de organisatie betrokken. Het evenement wordt georganiseerd met als doel kennis en relevante ontwikkelingen toegankelijk te maken voor de branche. Daarnaast vindt er, dankzij de sponsoren en table-tops, een informatiemarkt plaats waar het publiek kennis kan maken met de laatste ontwikkelingen en toepassingen.

Het evenement vindt plaats in Ede en inschrijven is al mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.dfptc.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven