Ga naar hoofdinhoud

DEKRA-webinar over de nieuwe EMC-richtlijn

Dankzij het webinar kunnen bedrijven zich optimaal op de implementatie van de nieuwe EMC-richtlijn voorbereiden (foto: Aandrijftechniek)

Op donderdag 7 april aanstaande organiseert DEKRA van een webinar over de nieuwe EMC-richtlijn 2014/30/EU. De nieuwe richtlijn is met ingang van april 2016 van kracht en vervangt de oude richtlijn 2004/108/EC.

De EMC-richtlijn reglementeert de elektromagnetische compatibiliteit van een machine, apparaat of vaste installatie. Deze richtlijn strekt ertoe de interne markt naar behoren te doen functioneren door te eisen dat de uitrusting voldoet aan een passend niveau van elektromagnetische compatibiliteit.

Tijdens het webinar, dat plaats vindt van 9.00 tot 10.00 uur, geven DEKRA-experts up-to-date informatie over de nieuwe richtlijn, waarmee bedrijven zich optimaal op de implementatie van de nieuwe EMC-richtlijn kunnen voorbereiden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Tijdens het webinar gaan de experts onder meer in op de impact van de nieuwe richtlijn en worden ook de voornaamste veranderingen ten opzichte van de oude standaard behandeld. Ook gaan ze in op de rol van de Notified Body en op de route die bedrijven moeten volgen om een EU-typegoedkeuring te krijgen. Daarnaast wordt informatie gegeven over de eisen die aan de technische documentatie gesteld worden en aan het gebruik van het keurmerk.

Deelnemers kunnen voorafgaand aan het seminar dringende vragen mailen, die tijdens het seminar behandeld worden. Belangstellenden kunnen zich hier voor het webinar aanmelden.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven