Ga naar hoofdinhoud

Deel Faulhaber-programma bij RS Components

RS Components biedt nu een selectie producten uit het Faulhaber-programma aan (foto: RS Components).

Faulhaber mag dan vorige week een eigen vestiging in de Benelux hebben geopend, dat wil niet zeggen dat zijn producten alleen aldaar verkrijgbaar zijn. Distributeur RS Components  biedt nu een selectie producten uit het Faulhaber-programma aan, waaronder DC-micromotoren, borstelloze DC-servomotoren, DC-motorreductoren en snelheidsbegrenzers.

In totaal heeft RS Components 24 motoren geselecteerd, met diverse formaten, snelheden, voedingsspanningen en uitgaande koppels. Alle motoren beschikken over Faulhabers gepatenteerde schuine-rotortechnologie, die zorgt voor een hoog koppel in verhouding tot het gewicht van de motor, een hoog rendement, een soepele rotorpositionering zonder cogging, een lage koppelrimpel en een hoge lineariteit en gevoeligheid. De rotor reageert snel in toepassingen die vaak moeten starten en stoppen.

Selectie uit Faulhaber-programma

Het assortiment bij RS Components bevat 12 DC-micromotoren met koolborstels uit de CXR-serie (voor een hoog vermogen en een lange levensduur), de SR-serie (met een ingebouwde hoge-resolutie-encoder en omschakeling via edelmetalen) en de SR-Flat-serie (voor toepassingen in kleine ruimten). Er zijn motoren van 6 V, 12 V en 24 V, koppels van 0,35 mNm tot 40 mNm en asdiameters van 1,5 mm, 2 mm, 3 mm en 4 mm beschikbaar.

RS Components heeft daarnaast vijf borstelloze motoren geselecteerd die dankzij het groef vrije ontwerp en de inerte rotor geschikt zijn voor zware servotoepassingen met frequente overbelasting en voor continu draaiende toepassingen. Het gaat om vier vierpolige motoren met een hoog koppel en een robuuste constructie die tegen grote schokken en trillingen kan, en één platte 12 V-motor van 7000 min-1 met een ingebouwde snelheidsbegrenzer.

Er zijn ook zeven motoren met koolborstels verkrijgbaar met geïntegreerde tandwielaandrijvingen of motorreductoren, die nog meer koppel- en snelheidsopties bieden, van 4 min-1 tot enkele honderden min-1.

De SC1801-3530, een snelheidsbegrenzer voor borstelloze motoren en het bijbehorende programmeerboard maken de Faulhaber-reeks bij RS Components compleet. Deze compacte regelaar, met toegankelijke schroefaansluitingsstrips voor motoren en voedingen, heeft flexibele interface-opties waardoor hij bijvoorbeeld geschikt is voor decentrale automatiseringssystemen, handling- en toolingapparaten of pompen.

 

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven