Ga naar hoofdinhoud

Debuut NEN 1010 op Elektrotechniek 2015

Elektrotechniek 2015 vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober (foto: Benny Gudde)

NEN kiest Elektrotechniek 2015 om de vernieuwde NEN 1010 te lanceren. Installateurs en alle andere professionals die met deze nieuwe moedernorm voor laagspanningstoepassingen werken, vinden op het vakevent in Utrecht alle informatie over deze nieuw norm. Elektrotechniek 2015 bevestigt hiermee de switch van productbeurs naar kennisevent voor de elektrotechnische branche.

Want behalve dat NEN uitgebreid de nieuwe norm presenteert, grijpen ook veel andere organisaties Elektrotechniek 2015 aan om hun actuele kennis te delen met de professionals: van het Lichtcongres tot de BIM Technische dagen tot en met de dagelijkse sessies in de kennistheaters. “Bezoekers van Elektrotechniek zijn vooral op zoek naar innovaties. Die tonen de exposanten in de nieuwe toepassingsgebieden in hun real life context. In de vele activiteiten reiken we de bijbehorende kennis aan”, vat Brand Manager Cas Wegman het nieuwe concept van het vakevent samen.

De activiteiten die NEN organiseert rond de nieuwe NEN 1010 norm maken van de beurs voor de installateur een event dat hij niet mag missen. Cas Wegman: “De NEN kiest Elektrotechniek als het exclusieve platform voor de lancering van deze nieuwe norm. Donderdagavond vindt de officiële overhandiging plaats. Dagelijks zijn er voor de installateurs presentaties over deze nieuwe norm.” Het normalisatie instituut pakt zelf uit met een extra grote stand op Elektrotechniek.

Vier kennistheaters

Verspreid over de beurs komt er bij elk van de vier toepassingsgebieden – Woning, Industrie, Utiliteit, Infra & Energie – een kennistheater waar doorlopend de innovaties en trends worden toegelicht. De stichtingen Smart Homes en KNX doen dat bijvoorbeeld voor het toepassingsgebied wonen. Pl Nederland presenteert nieuwe ontwikkelingen voor de industrie in het theater naast de ‘fabriek’ op Elektrotechniek. “We presenteren in deze theaters inhoudelijke lezingen, relevant voor het toepassingsgebied. Voor bezoekers zijn deze gratis toegankelijk”, vult Cas Wegman aan. Hal 7 wordt de plek waar bezoekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van Infra & Energie gaan zien én beleven.

NLA Lichtcongres

Wie alles wil weten over de verlichtingstrends die komende jaren de markt gaan sturen, komt op Elektrotechniek aan zijn trekken. Op woensdag 30 september vindt het NLA Lichtcongres plaats. Elke dag kunnen bezoekers inchecken voor de Light Flight Tour. Piloten leiden de bezoekers langs exposanten die in een één minuut durende elevator pitch hun verlichtingsinnovatie presenteren. “Dit is fun en enorm effectief”, zegt Cas Wegman over dit nieuwe element van Elektrotechniek. “In heel korte tijd ontdek je de belangrijke innovaties en kom je bij exposanten waar je anders misschien niet terecht zou komen.”

KNX Professional Award

Op dinsdag 29 september en donderdag 1 oktober vinden de BIM Technische dagen plaats, die dit keer helemaal worden toegespitst op de installateur. Spectaculair wordt het op donderdagavond als KNX voor het eerst de KNX Professional Award NL uitreikt.

ETOP Awards uit

Nieuw op Elektrotechniek 2015 is eveneens dat de bezoekers dit jaar bepalen wie met de ETOP Awards naar huis gaan. Elk van de vier toepassingsgebieden krijgt een eigen ETOP Award. De jury kiest de innovators en genomineerden. De genomineerden worden bij de toepassingsgebieden getoond en daar kiezen Elektrotechniekbezoekers de innovatie die volgens hen de award het meest verdient.

Cas Wegman: “Door de innovaties in hun toepassing te tonen, maken we de betekenis ervan veel beter duidelijk.” De bezoekers kunnen tijdens de eerste twee dagen op de beurs elektronisch hun stem uitbrengen. Op woensdagavond, tijdens het Elektrotechniekfeest, reikt Titia Siertsema, voorzitter Uneto-VNI de ETOP Awards uit. Cas Wegman: “Uneto-VNI geeft hiermee erkenning aan de awards en het innovatieve karakter van de installatiebranche.”

Live 3D printen

Een bijzonder detail is dat de prijzen die bij de ETOP Awards horen op de beursvloer worden vervaardigd door deze te 3D printen. Daarvoor richt de stichting Protospace een ruimte in waar 3D printers laag voor laag de awards opbouwen. “Een innovatieve techniek voor een innovatieve award”, zegt Cas Wegman hierover.

Elektrotechniek 2015 vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie of het laatste productnieuws, aanbiedingen en marktinformatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven