Ga naar hoofdinhoud

Deze sci-fi servo-hydraulische cilinder wordt elektrisch aangesloten (video)

Samen met tank, veiligheidskleppen en sensoren vormen de CytroForce-modules een zeer compacte en efficiënte servo-hydraulische as met een gesloten vloeistofcircuit (foto: Bosch Rexroth)

De hydraulische lineaire aandrijving naar een hoger niveau tillen. Dat doet Bosch Rexroth met de evolutionaire CytroForce, waarbij diverse componenten samen een intelligente compacte as vormen voor kracht-, bewegings- en positioneringstaken. De out-of-the-box oplossing zet een nieuwe standaard op het gebied van vermogensdichtheid, energie-efficiëntie en stille werking. Plug-and-produce ready geleverd, zelfs niet-hydraulisch georiënteerde machinefabrikanten profiteren van een geoptimaliseerde TCO, aldus de hydrauliekspecialist. Want aansluiten gebeurt elektrisch.

De Cytroforce werd vorige week voor het eerst getoond tijdens het online event Rexroth on Air – Connected Hydraulics. Allereerst een compliment aan Bosch Rexroth. Industriële componenten die er gelikt uitzien, dat zien we niet vaak in de hydrauliekwereld. Maar deze CytroForce mag er zijn qua looks. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Het gaat om de geleverde prestaties.

De CytroForce-M kan een kracht leveren tot 1.200 kN, heeft een slag tot 1,0 m en een snelheid  tot 0,8 m/s, afhankelijk van de configuratie. De positioneringsnauwkeurigheid is 10 µm, de herhaalnauwkeurigheid is 5 µm. Verder voldoet de robuuste CytroForce aan IP65.

Mechanisch monteren, elektrisch aansluiten

Om productieve en efficiënte persen, metaalbewerkingsmachines en andere specifieke toepassingen mogelijk te maken, is de CytroForce consequent afgestemd op efficiëntie, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Geschikte productdocumentatie is beschikbaar tot en met het 2D of 3D CAD-model. De hydraulische assen zijn in de fabriek voorgeconfigureerd en hoeven – na mechanische installatie – alleen nog maar elektrisch te worden aangesloten.

Eenvoudig onderhoudsconcept

Ook het onderhoudsconcept is eenvoudig: met behulp van een servicekit kunnen zelfs servicemedewerkers van buiten het bedrijf vloeistofmonsters nemen voor laboratoriumanalyse. Het bijvullen vereist geen specifieke kennis. De servicekits zijn beschikbaar voor alle servo-hydraulische assen (SHA) van Bosch Rexroth inclusief de CytroForce.

In combinatie met Rexroth’s ODiN (Online Diagnostics Network) service is ook condition monitoring of predictive maintenance mogelijk, wat de beschikbaarheid van de machine verder vergroot.

Gebaseerd op Sytronix

De modulaire CytroForce is gebaseerd op de beproefde toerental-afhankelijke Energy-on-demand aandrijving Sytronix. Deze energiezuinige unit die bestaat uit servoaandrijving en hydraulische vaste of variabele hydrauliekpomp.

In de CytroForce komen daar een manifold en een differentiaal- of tandemcilinder bij. Alle hydraulische componenten en interfaces zijn met behulp van de nieuwste processen flow-geoptimaliseerd. Dit vermindert de geluidsemissie en verhoogt de prestaties bij minimale afmetingen.

Samen met de tank, veiligheidskleppen en sensoren vormen de CytroForce-modules een zeer compacte en efficiënte servo-hydraulische as met een gesloten vloeistofcircuit, energy on demand en een uniform aandrijf- en besturingsconcept.

De Rexroth on Air – Connected Hydraulics presentatie kan hier worden bekeken:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven