Ga naar hoofdinhoud

Coupler voor data-uitwisseling Profinet en Ethernet/IP netwerken

Met de nieuwe Profinet / EtherNetIP-coupler van Helmholz is een eenvoudige en gemakkelijke interactie tussen bijvoorbeeld een Siemens en Allen-Bradley besturing te realiseren (foto's: Helmholz)

Met de nieuwe Profinet / EtherNetIP-coupler van Helmholz is een eenvoudige en gemakkelijke interactie tussen bijvoorbeeld een Siemens en Allen-Bradley besturing te realiseren. De Profinet / EtherNetIP-coupler zorgt voor de data-uitwisseling tussen een Profinet – en een EtherNet/IP-netwerk.

Aan de EtherNet/IP kant betekent dit dat de coupler een standaard E/IP device is; en aan de Profinet kant een standaard IO-device is. De coupler wordt geleverd met een GSDML-bestand.

De configuratie van de uit te wisselen I/O-data wordt gemaakt op basis van de GSDML-file in de Siemens engineering tool. Een EDS-bestand dat overeenkomt met de configuratie kan vervolgens gedownload worden via de webinterface van de module. Deze wordt dan gebruikt om de EtherNet/IP-PLC te configureren.

Data-acquisitie

Naast Profinet / EtherNetIP-communicatie biedt de coupler ook een MQTT-publisher aan in beide zijden van de module. Dit betekent dat de waarden die via de gateway worden uitgewisseld, ook via MQTT naar visualisatie- of besturingssystemen voor data-acquisitie kunnen worden gedistribueerd.

Nog een voordeel van het gebruik van een Helmholz coupler is dat beide netwerken volledig autonoom functioneren en dat ze elkaar niet kunnen beïnvloeden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven