Ga naar hoofdinhoud

Copa-Data op WEF Davos: ‘Net Zero Manufacturing is noodzaak’ 

Stefan Reuther, lid van de raad van bestuur van Copa-Data (foto: Sigma Control)

Het feit dat automatisering van industriële processen kan bijdragen aan het bereiken van klimaatneutraliteit is een belangrijk onderwerp geworden. Om deze reden was het Salzburgse softwarebedrijf Copa-Data uitgenodigd in Davos voor het World Economic Forum om haar expertise als ‘Global Innovator’ aan de commissies bij te dragen.

Stefan Reuther, lid van de raad van bestuur van het wereldwijd actieve Salzburgse softwarebedrijf Copa-Data, nam dit jaar deel aan de bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos eind januari. Meer dan 400 van ’s werelds meest innovatieve technologiebedrijven waren aanwezig in de Global Innovators Community van het WEF om erachter te komen welke bijdrage bedrijven konden leveren aan het oplossen van wereldwijde uitdagingen.

Net Zero Manufacturing

Als onafhankelijke softwareleverancier ondersteunt Copa-Data haar klanten bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen naast hun economische doelstellingen. Het thema “klimaatneutraliteit” (“Net Zero”) duikt steeds vaker op in verband met de productie (“Net Zero Manufacturing”) en was één van de belangrijkste onderwerpen op het WEF waar de expertise van het Oostenrijkse bedrijf bij aansloot.

Global Innovators Community

Stefan Reuther, lid van de Raad van Bestuur van Copa-Data: “We zijn ons ervan bewust dat je kritisch kunt zijn op instellingen als het World Economic Forum. De problemen van de wereld worden niet opgelost in het WEF. Maar ze krijgen daar wel de nodige aandacht. We werden door het WEF uitgenodigd om lid te worden van de Global Innovators Community. De Global Innovators zijn een groep start-ups en scale-ups van over de hele wereld die worden vertrouwd om met hun innovatieve benaderingen en producten bij te dragen aan het oplossen van de komende uitdagingen die ons allemaal raken – niet alleen in Oostenrijk, maar over de hele wereld.”

Samenwerken

“Gezien deze uitgangspositie zou het nalatig zijn om geen innovatieve technologieën die kunnen bijdragen aan een oplossing in dit stadium te brengen wanneer de kans zich voordoet. We moeten samenwerken, hoe divers en verschillend onze opvattingen aan de oppervlakte ook lijken. We gaan daarom liever aan tafel zitten met anderen die ook willen bijdragen aan het verduurzamen van de economie en de samenleving en actief mee vorm willen geven aan de toekomst, niet als ‘vertegenwoordigers van Oostenrijk’, maar als bedrijven en als mensen die willen dat de wereld een betere plek is voor ons allemaal. Iedereen is hier op zijn of haar eigen manier mee bezig.”

Procesautomatisering

Naast de energiesector kunnen in de productie van goederen snel grote stappen gezet worden richting duurzaamheid door processen te automatiseren. Dit is dringend nodig gezien het feit dat wereldwijde productiesectoren verantwoordelijk zijn voor 20 procent van de koolstofemissies en 54 procent van de energiebronnen in de wereld verbruiken1.

1 bron: Het verminderen van de koolstofvoetafdruk van de maakindustrie door het delen van gegevens | World Economic Forum weforum.org

Ook interessant: Zenon 11 van Copa-Data maakt modulaire productie mogelijk

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven