Ga naar hoofdinhoud

Claas zet Liebherr gateways in voor krachtige IoT interface (video)

De IoT-gateways van Liebherr vormen een betrouwbare interface voor de digitale diensten van Claas (foto. Claas)

Maaidorsers, tractoren en andere machines van Claas zijn met elkaar verbonden dankzij IoT-gateways van Liebherr. De high-end gateways vormen een betrouwbare interface voor de digitale diensten van Claas, zoals gegevensbeheer en precisielandbouw.

Elke dag zorgen tienduizenden Liebherr IoT-gateways voor een efficiënte verbinding van machines wereldwijd. De gateways vinden hun toepassing voornamelijk in mobiele machines – die vaak onder uitdagende omgevingsomstandigheden worden gebruikt in een breed scala aan industrieën.

Open programmeerbaarheid

De jarenlange ervaring op het gebied van telematica stroomde ook door in de ontwikkeling van IoT-gateways voor Claas-machines. Claas gebruikt de door Liebherr in Lindau (Duitsland) geproduceerde gateways in zijn maaidorsers, hakselaars en tractoren over de hele wereld.

De open programmeerbaarheid van de gateways op basis van Linux biedt een grote mate van flexibiliteit in de toepassing. Deze flexibiliteit is voor Claas een belangrijke vereiste, omdat de eisen die aan functionaliteiten op het gebied van digitale services worden gesteld, voortdurend veranderen.

Toekomstbestendig en intelligent verbonden

“Als een van ’s werelds grootste fabrikanten van landbouwmachines speelt Claas ook een leidende rol in de digitale sector. Om het potentieel van onze productiviteitsverhogende digitale diensten nu en in de toekomst volledig te benutten, hebben we krachtige hardware nodig. Liebherr heeft bewezen hiervoor de optimale partner te zijn.”

“De jarenlange knowhow van het concern op het gebied van telematica en de elektronica-expertise op de locatie Lindau zorgen ervoor dat onze machines toekomstbestendig en intelligent verbonden zijn”, aldus Frank Drexler, Hoofd Verkoop en Services bij Claas E-Systems GmbH.

Gegevensbeheer en precisielandbouw

Wanneer de eerste zonnestralen door de ochtendnevel prikken en de boer de schuurdeur opent om zijn trekker los te laten, is het werk al gepland. De landbouwer heeft al uitgebreide opbrengst- en potentieelgegevens over de te bewerken percelen verzameld, die op elk moment op de machine zelf kunnen worden opgeroepen.

Liebherr IoT gateway CLAAS
De ISOBUS-gecertificeerde IoT-gateway zorgt voor een betrouwbare en veilige dataverbinding (foto: Liebherr)

Deze gegevensverzameling maakt een doelgericht beheer van de landbouwgrond mogelijk door een aangepaste bemesting en de regeling van de zaaidosering.

Diagnose op afstand

Tijdens het bewerken van de akkers verzamelt de machine voortdurend nieuwe gegevens en slaat deze op in de cloud, zodat de landbouwer er toegang toe heeft voor toekomstige optimalisatie. Als de tractor tijdens een bewerking een storing meldt, kan de serviceafdeling van de machinefabrikant in realtime een diagnose op afstand starten en zo de beschikbaarheid van de machine maximaliseren.

Gegevensbeheer, precisielandbouw en diensten op afstand zijn enkele van de talrijke toepassingsgebieden die Claas implementeert met behulp van de IoT-gateways van Liebherr.

Gangbare clouds of klant specifiek

De gateways van Liebherr kunnen direct communiceren met gangbare clouds, zoals Azure of Cumulocity. Ook kunnen de gateways verbinding maken met klantspecifieke cloudoplossingen. Dit maakt een eenvoudige netwerkverbinding van machines mogelijk.

De megatrend van digitalisering zorgt voor snelle technologische veranderingen en korte productlevenscycli. Hier helpt de beschikbaarheid op lange termijn van Liebherr gateways klanten hun investeringen te beschermen. Naast de voortdurende technologische ontwikkeling van de gateways zorgt Liebherr ook voor langdurige productbeschikbaarheid, inclusief componentenbeheer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven