Ga naar hoofdinhoud

Chinese fabrikant BYD onderstreept Europese ambities

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe wil de technologie van BYD combineren met de Europese R&D-mogelijkheden (foto’s: BYD)

Deze week werd BYD Europe’s allereerste Supplier Conference gehouden in BYD’s bus- en truckfabriek in het Hongaarse Komarom. Deze werd bijgewoond door ruim 100 leveranciers uit 12 Europese landen. De bijeenkomst maakte BYD’s enorme toewijding duidelijk als het gaat om het produceren van bussen in Europa.

Tijdens de bijeenkomst waren er onder meer presentaties over de corporate plannen van BYD, de toekomstige productportfolio, het spraakmakende nieuwe monorailsysteem Skyrail genaamd, de wereldwijde inkoopstructuur en het aftersalesbeleid. Ook zetten de inkoopmanagers van BYD Hungary en BYD France hun eisen en verwachting uiteen.

Lokaal geproduceerde componenten

De elektrische aandrijflijn van BYD.

De Supplier Conference werd mede gehouden om meer lokale leveranciers te helpen integreren in de lokale busproductie en om het percentage lokaal geproduceerde componenten te vergroten, waardoor er voordelen ontstaan voor zowel BYD als haar leveranciers. Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe tijdens de bijeenkomst: “Het thema van de bijeenkomst was ‘Ontwikkelen van een Win/Win-samenwerking. We bedoelen hiermee dat we de technologie van BYD combineren met de Europese R&D-mogelijkheden en de expertise en innovatiekracht van onze leveranciers. Het kost tijd om onze producten, voorzien van lokaal geproduceerde onderdelen, te evalueren, te testen en te homologeren, maar zo kunnen we flexibeler zijn, hebben we kortere levertijden en betere kwaliteit voor onze klanten.”

Competitieve markt elektrische bussen

Tijdens de bijeenkomst reikte Isbrand Ho ook de eerste Supplier Awards van BYD Europe uit. Maar liefst acht excellerende leveranciers uit Engeland, Hongarije, Nederland, Oostenrijk en Polen ontvingen de prijs. Beoordelingscriteria waren prijs, service, levertijd en productkwaliteit. BYD’s twee Europese busfabrieken in Komarom en Beauvais, en de productiefaciliteit in Engeland via partner Alexander Dennis Ltd (ADL), geven het merk de benodigde slagkracht om de steeds competitievere markt voor elektrische bussen op een goede manier te benaderen. Lokale productie is essentieel om het bedrijf ook in de toekomst succesvol te laten zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven