Ga naar hoofdinhoud

Caterpillar onthult prototype batterijen voor Off-Highway Equipment

Caterpillar ontwikkelt momenteel 48-volt, 300-volt en 600-volt batterijen voor de off-road industrie

Ook een bedrijf als Caterpillar kan niet om de energietransitie naar een koolstofarme toekomst heen. Daarom onthult het bedrijf dat het bezig is met de ontwikkeling van 48-volt, 300-volt en 600-volt batterijen voor de off-road industrie. De eerste prototypes zijn te zien op de bauma in München.

Caterpillar maakt bij de ontwikkeling van nieuwe producten gebruik van de expertise van het wereldwijde Caterpillar netwerk van technische centra in de VS, het VK, China en India. Het bedrijf richt zijn duurzame programma in eerste instantie op batterij-oplossingen voor mobiele machines in de bouwsector.

Modulair ontwerp

De batterijreeks maakt gebruik van lithium-iontechnologie en heeft een modulair ontwerp voor optimale prestaties en verpakking. Bovendien zijn ze ontworpen met het oog op duurzaamheid gedurende hun hele levenscyclus, met de mogelijkheid tot hergebruik en recycling aan het einde van de levensduur.

Elektrificatie in de bouwindustrie

Het ontwikkelingsprogramma omvat ook omvormers, motoren, elektronische controles, digitale diensten en andere kritische technologieën om de prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid, onderhoudbaarheid en waarde op lange termijn te leveren die nodig zijn voor kopers van apparatuur die onder zware bedrijfsomstandigheden werken. In 2018 was Caterpillar al flink aan het testen met elektrische aandrijvingen in de mijnbouw.

Vier elektrische bouwmachines

Onlangs kondigde Caterpillar aan dat het eveneens vier nieuwe prototypes van batterij-elektrische bouwmachines laat zien op de bauma. Dit zijn de 301.9 minigraver, de 320 middelgrote graafmachine, de 950 GC middelgrote wiellader en de 906 compacte wiellader. De machines worden aangedreven door de nieuwe Caterpillar batterijen en beschikken over een ingebouwde AC-lader. Het bedrijf is ook van plan een externe optie voor snelladen op gelijkstroom aan te bieden.

De 950 GC middelgrote wiellader één van de prototype elektrische bouwmachines die Caterpillar toont op de bauma 2022

Caterpillar toont de prototypes van zijn elektrische machines en de batterijen in hal A4, stand 336 op de bauma 2022, die van 24 tot 30 oktober wordt gehouden in München.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven