Ga naar hoofdinhoud

Lenze verkoopt Mobile Drives divisie aan Bucher Hydraulics

Enkele van de producten die door Lenze Mobile Drives gemaakt worden (foto: Lenze)

Bucher Hydraulics, een divisie van Bucher Industries, neemt het bedrijfsonderdeel Mobile Drives over van Lenze Schmidhauser in Romanshorn (CH). Bucher richt zich met de overname sterker op de trend naar elektromobiliteit bij bedrijfsvoertuigen en mobiele machines. Lenze volgt met de verkoop van de divisie Mobile Drives, zijn strategie om zich te concentreren op kernactiviteiten op het gebied van fabrieksautomatisering.

Lenze Mobile Drives ontwikkelt en produceert vermogenselektronica voor mobiele toepassingen en maakt sinds 2006 deel uit van de Lenze Group, een wereldwijde specialist voor aandrijf- en automatiseringsoplossingen. Met haar ‘Mobile Platform’ biedt de divisie een gevestigde productportefeuille van omvormers en converters voor elektrische hulpaandrijvingen, die momenteel met name in bedrijfsvoertuigen en mobiele machines worden gebruikt.

Ontwikkeling en verkoop in Zwitserland

Lenze Mobile Drives kan terugkijken op 30 jaar ervaring op het gebied van elektromobiliteit. De divisie, die naar verwachting in de komende twaalf maanden een omzet van ongeveer CHF 15 miljoen zal genereren, wordt overgenomen in het kader van een asset deal. De 30 werknemers, die zich voornamelijk bezighouden met ontwikkeling en verkoop, zullen organisatorisch worden geïntegreerd in Bucher Hydraulics in Zwitserland.

Productie verhuist naar businessunit Jetter

Het behoud van de vestiging in Romanshorn en de overname van alle werknemers zullen de continuïteit verzekeren. De productie blijft voorlopig in het hoofdkantoor van Lenze in Aerzen, Duitsland, en zal over twee tot drie jaar worden overgebracht naar de businessunit Jetter van Bucher in Ludwigsburg, Duitsland.

Lenze Mobile Drives
De vestiging van Lenze Mobile Drives in Romanshorn (CH)

Sterke groei elektro-hydraulisch

Met de overname van deze pionier op het gebied van vermogenselektronica sluit Bucher Industries nauwer aan bij de trend naar elektrificatie en positioneert het bedrijf zich in de snel groeiende markt voor elektro-hydraulische oplossingen. De huidige klantrelaties en projecten van Lenze Mobile Drives zullen in principe worden voortgezet en verder ontwikkeld.

Systeemoplossingen uit één hand

Bovendien zal Bucher Hydraulics in de toekomst innovatieve elektrohydraulische oplossingen ontwikkelen, waardoor het bedrijf zowel hydraulische als elektrische en nieuwe intelligente elektrohydraulische producten en systeemoplossingen uit één hand kan aanbieden.

Lenze concentreert zich op fabrieksautomatisering

Lenze volgt met de verkoop van de divisie Mobile Drives, zijn strategie om zich te concentreren op kernactiviteiten op het gebied van fabrieksautomatisering. Christian Wendler, CEO Lenze SE: “We zijn blij dat de verkoop ons extra ruimte heeft gegeven voor verdere strategische maatregelen om onze kernactiviteiten te versterken. Bovendien zijn wij verheugd in Bucher Hydraulics een koper te hebben gevonden, die niet alleen alle medewerkers overneemt en op de locatie Romanshorn blijft, maar ook het bedrijf in de bedrijfswagensector met engagement zal voortzetten en verder ontwikkelen”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven