Ga naar hoofdinhoud

Brabant heeft meeste innovatieve bedrijven

Uit onderzoek van de KvK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei (foto: KvK).

Op dinsdag 5 juli zijn de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland bekend gemaakt door de Kamer van Koophandel. Een panel van innovatie-experts maakte deze selectie uit meer dan 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100.  Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. Niet geheel verrassend is dat de meeste innovaties uit Brabant komen.

De MKB Innovatie Top 100 wordt gepresenteerd door de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf, Atradius, Capgemini, NLO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TNO. Op 29 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend, tijdens de Dag van de Innovatie. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2016 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen. Ruud Koornstra, premier van oplossingen in het Innovatiekabinet: “Waarde creëren gaat verder dan innovatie. Dat is elkaar helpen verder te komen. Innovatie gaat niet om geld verdienen maar om het behouden van de aardkloot.”

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de Kamer van Koophandel onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100 bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de MKB Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken. In de Top 100 van 2016 is de provincie Noord-Brabant met maar liefst 25 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door de provincie Noord-Holland (22) en de provincie Zuid-Holland (19). De meeste innovaties, namelijk 20, zijn afkomstig uit de sector Industrie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is.

Een overzicht per provincie:

Noord-Brabant:  25
Noord-Holland:  22
Zuid-Holland:  19
Gelderland:  10
Utrecht: 7
Groningen: 5
Limburg:  3
Overijssel:  3
Zeeland:  3
Friesland: 2
Flevoland:  1
Drenthe: 0

Een overzicht per sector (top 5):

Industrie: 20
ICT: 18
Health: 15
Bouw: 12
Food: 11

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven