Ga naar hoofdinhoud

Bosch Rexroth levert manifolds met ingebouwde condition monitoring

Met behulp van additive manufacturing produceert Bosch Rexroth manifolds met individuele binnen-geometrie en zonder haakse boringen, zodat er optimale flow-condities zijn (foto's: Bosch Rexroth)

In de toekomst zal Bosch Rexroth hydraulische manifolds voor balenpersen produceren met behulp van 3D geprinte zandkernen. Deze kunnen ook worden ontworpen met optimale aansluitingen voor conditiebewaking. De, door middel van simulatie geoptimaliseerde, interne geometrie helpt de operators van de installatie tevens om een hogere productiviteit te bereiken.

Met behulp van additive manufacturing produceert Bosch Rexroth manifolds met individuele binnen-geometrie en zonder haakse boringen, zodat er optimale flow-condities zijn. Zo kunnen drukverliezen, cavitatie en geluid tot een minimum worden beperkt.

Compacter en lichter

De gewichtsvermindering tot 30 procent en de daaruit voortvloeiende vermindering van de inbouwruimte maakt een compacter machineconcept mogelijk. Hierdoor past het manifold optimaal in de beschikbare inbouwruimte past.

De uitgebreide geometrische mogelijkheden maken de integratie van voorheen externe componenten mogelijk, zelfs in krappe inbouwsituaties. Met de gehele hydrauliek als één bouwgroep wordt de inspanning voor de montage, het leidingwerk en het onderhoud gereduceerd.

Bosch rexroth sandkerndruck
Voor fabrikanten opent de additieve productie van manifolds een nieuwe mate van vrijheid in de machine- en functie-integratie

Condition monitoring voor manifolds

Bosch Rexroth heeft een conditiebewakingsconcept voor de besturingsblokken ontwikkeld. De softwaremodule voor een extra productiviteitswinst werkt samen met besturingssystemen van verschillende fabrikanten en visualiseert naast het schakelschema ook de toestand van de kleppen.

Operators van kanaalbalenpersen en andere hydraulische toepassingen zijn zo in staat om de bijbehorende machinefunctie te bewaken, fouten direct te analyseren en de machine sneller weer beschikbaar te stellen.

Aanvulling op conventionele manifolds

Voor fabrikanten opent de additieve productie van manifolds een nieuwe mate van vrijheid in de machine- en functie-integratie. De maatwerk manifolds vormen een aanvulling op de conventionele manifolds die Bosch Rexroth levert voor balenpersen, schrootscharen en schrootpersen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven