Ga naar hoofdinhoud

Bosch Rexroth investeert in Brusa HyPower

Ming Jiang (rechts), voorzitter van de Raad van Bestuur van Brusa HyPower en Thomas Donato, lid van de Raad van Bestuur bij Bosch Rexroth AG en verantwoordelijk voor de productdivisie Mobile Hydraulics (foto: Bosch Rexroth AG)

Bosch Rexroth AG heeft een minderheidsaandeel verworven in Brusa HyPower AG en wil hiermee de samenwerking op de off-highway markt intensiveren. Met de Brusa HyPower-producten breidt Bosch Rexroth het eLION-productportfolio voor de elektrificatie van off-highway voertuigen uit. Het stelt klanten hiermee in staat om elektrische aandrijfconcepten te implementeren. Mobiele machines die worden gebruikt in de bouw, landbouw, logistiek en in gemeentelijke diensten kunnen werken zonder lokale emissies te genereren.

Een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot wordt gegenereerd tijdens werkzaamheden op bouwterreinen, in havens of in de mijnbouw. Op dit gebied werkt Bosch Rexroth aan de elektrificatie van mobiel materieel. Het biedt met de eLION-serie een portfolio van componenten voor elektrificatie ter ondersteuning en bevordering van de elektrificatie van off-highway-materieel.

Tachtig motorvarianten

Het eLION-gamma omvat minstens tachtig motorvarianten, geschaald volgens vermogen en grootte, overeenkomstige reductoren, omvormers, softwareoplossingen en moderne hydrauliek. In de toekomst zullen de DC/DC omvormers en opladers van Brusa HyPower de aanvulling vormen op dit gamma.

Emissieloze mobiele machines

“De trend naar duurzame, lokaal emissieloze mobiele machines opent groeimogelijkheden voor onze business. Ongeveer 30 procent van de off-highway toepassingen zal tegen 2030 geëlektrificeerd zijn. Met ons gezamenlijke aanbod richten we ons op een extra marktvolume van ongeveer 1,5 miljard euro”, aldus Thomas Donato, lid van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth AG en verantwoordelijk voor de productdivisie Mobile Hydraulics.

Kortere ontwikkelingstijd

Ming Jiang, voorzitter van de Raad van Bestuur van Brusa HyPower: “Door onze samenwerking zullen we beter aan de behoeften van de klant kunnen voldoen en de ontwikkelingstijden kunnen verkorten. Onze opladers en DC/DC-omvormers zijn qua functionaliteit en werking geïntegreerd in het productassortiment van Rexroth. Daarnaast bestrijken we een breed scala aan toepassingen, waar de fabrikanten van off-highway machines hun voordeel mee kunnen doen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven