Ga naar hoofdinhoud

Bosch investeert in 2022 meer dan 400 miljoen euro in zijn chipproductie

Door een toenemende vraag naar chips investeert Bosch in haar halfgeleiderfabrieken. (Foto: Bosch)

In het licht van het wereldwijde chiptekort verhoogt Bosch zijn kapitaaluitgaven. Slechts een paar weken na de opening van zijn nieuwe wafer fabriek in Dresden, heeft het concern nu aangekondigd in zijn chipproductiefaciliteiten te investeren. Alleen al in 2022 is Bosch van plan meer dan 400 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van zijn faciliteiten in Dresden en Reutlingen, Duitsland, en zijn halfgeleideractiviteiten in Penang, Maleisië.

“De vraag naar chips blijft in razend tempo groeien. In het licht van de huidige ontwikkelingen breiden we onze halfgeleiderproductie systematisch uit, zodat we onze klanten de best mogelijke ondersteuning kunnen bieden”, zegt Dr. Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH. Het grootste deel van de investeringsuitgaven is bestemd voor Bosch’ nieuwe waferfabriek in Dresden, waar de productiecapaciteit in 2022 nog sneller moet worden uitgebreid.

Ongeveer 50 miljoen euro van het geplande bedrag zal worden besteed aan de waferfabriek in Reutlingen bij Stuttgart in het komende jaar. Bosch zal hier van 2021 tot 2023 in totaal 150 miljoen euro investeren in extra cleanrooms. In Penang, Maleisië, bouwt Bosch ook vanaf nul een testcentrum voor halfgeleiders. Vanaf 2023 zal het centrum afgewerkte halfgeleiderchips en sensoren testen.

Er komen onder meer extra cleanrooms in Reutlingen (Foto: Bosch)

Nieuwe cleanrooms in Reutlingen

In twee fasen komt er in totaal ruim 4.000 vierkante meter bij de huidige 35.000 vierkante meter cleanrooms in Reutlingen. De eerste fase, het toevoegen van 1.000 vierkante meter productieoppervlak voor wafers van 200 millimeter is al voltooid. Het ging om het in de afgelopen maanden ombouwen van kantoorruimte tot cleanrooms en via een brug aansluiten ervan op de bestaande waferfaciliteit.

De productie is in september gestart. De tweede fase van de uitbreiding zal tegen het einde van 2023 nog eens 3.000 vierkante meter cleanroomruimte opleveren. Daartoe zal het bedrijf zowel in 2022 als in 2023 zo’n 50 miljoen euro investeren. Bosch creëert ook 150 nieuwe banen in ontwikkeling van halfgeleiders op de locatie in Reutlingen.

De productieoppervlakte voor wafers wordt flink uitgebreid de komende jaren (Foto: Bosch)

Nieuw testcentrum in Penang

Een ander deel van de investeringsuitgaven die voor 2022 zijn gepland, gaat naar een nieuw testcentrum voor halfgeleiders in Penang. Deze sterk geautomatiseerde fabriek zal vanaf 2023 testen van halfgeleiderchips en sensoren uitvoeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven