Ga naar hoofdinhoud

Boge Kompressoren investeert verder in Nederland

Voor de marine en offshore levert Boge speciale startluchtcompressoren (foto's: Boge)

De Duitse persluchtfabrikant Boge Kompressoren heeft de activiteiten van Riako Compressoren uit Beverwijk overgenomen. Riako werd op 15 maart failliet verklaard, maar startte daarna al vrij snel door met de Duitse hoofdleverancier Boge Kompressoren. Door deze overname ontstaat een van de sterkste aanbieders van perslucht op de Nederlandse markt, wat voor de klanten veel voordelen inhoudt. 

In ons februarinummer hadden we een interview met Ronald Engberts, General Manager Boge Nederland. Hij sprak toen over het vergroten van de grip op de Nederlandse markt. Vlak daarna heeft de Duitse persluchtfabrikant de activiteiten van Riako Compressoren uit Beverwijk overgenomen. Met een servicegericht team van 20 medewerkers en een gemiddelde omzet van ca. 2.5 miljoen euro met persluchtproducten, behoort Riako tot de grote persluchtaanbieders in Nederland. Dankzij deze sterke marktpositie is de overname voor Boge Kompressoren een goede uitgangspositie voor de verdere BOGE 2 Ronald Engbertsontsluiting van de Nederlandse persluchtmarkt. “De kracht van Riako ligt in het uitstekende serviceaanbod en een breed klantenbestand. Wij hebben zo’n 1800 actieve klanten van Riako overgenomen, die wij ook in de toekomst 24 uur per dag, zeven dagen in de week optimaal zullen bedienen“, zegt Ronald Engberts, General Manager Boge Nederland. Voor de klanten van Riako verandert er nauwelijks iets wanneer zij in de toekomst een service willen afnemen of een compressor willen aanschaffen. Het serviceteam van Riako is voor een groot deel door Boge overgenomen en blijven zorgen voor een soepele afwikkeling van vragen en verzoeken van klanten. “Wij zijn buitengewoon blij dat de meest ervaren Riako-medewerkers ons team afgelopen voorjaar met hun expertise zijn komen versterken“, aldus Engberts.

Perslucht op maat

Klanten kiezen steeds meer voor veilige en efficiënte perslucht. Boge is sinds jaar en dag fabrikant van de meest uiteenlopende perslucht installaties. Of het nu gaat om schroefcompressoren, zuigercompressoren, scrollcompressoren, leidingsystemen, High Speed Turbo-compressoren, complete installaties of losse machines – Boge weet raad met de meest uiteenlopende vragen en de hoogste eisen. Elke serie kan variabel op verschillende capaciteiten en verschillende drukken worden gericht. Intelligente machine- en hogere installatiebesturingen, maar ook oplossingen voor bewaking op afstand cf. Industrie 4.0 staan garant voor maximale efficiëntie, controle en zekerheid. En de Boge stikstof- en zuurstofgeneratoren zorgen voor maximale onafhankelijkheid. Naast machines voor de productie van perslucht biedt Boge installaties voor het filteren en drogen van de perslucht, componenten voor de distributie en behandeling van de perslucht en systemen voor warmteterugwinning voor een maximale efficiëntie. Met dit aanbod staat Boge zijn gebruikers bij alle vragen en uitdagingen betreffende perslucht als full-servicepartner bij.

Over de hele wereld behoort Boge tot de belangrijkste aanbieders op de markt van compressoren en persluchtsystemen. Het familiebedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Bielefeld-Duitsland en heeft inmiddels ca. 750 medewerkers over de hele wereld, waarvan ongeveer 450 in Bielefeld. Andere productielocaties bevinden zich in Großenhain (Duitsland) en Shanghai (China). Boge is met een groot aantal dealers en dochterondernemingen, onder andere in Nederland, voor internationale klanten lokaal aanwezig en levert producten en systemen in meer dan 120 landen over de hele wereld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven