Ga naar hoofdinhoud

Bierens in handen van PWT groep

Bierens treedt toe tot de PWT groep waar P. Van der Wegen Gears deel van uit maakt (foto: Van der Wegen)

De tandwielbedrijven P. van der Wegen Gears en de Verenigde Bierens Bedrijven gaan samen verder. De overname vindt plaats doordat de familie Bierens haar aandelen overdraagt aan de van der Wegen groep. De familie Bierens kent binnen haar gelederen geen opvolging en de huidige economische omstandigheden vergen schaalvergroting en krachtenbundeling met een sterke internationale partner.

Ooit zijn beide bedrijven vanuit dezelfde basis ontstaan in 1880 toen August Bierens en zijn zwager Pieter van der Wegen samen een stoomwerktuigenherstelwerkplaats begonnen in Tilburg, waarna zij in 1913 uit elkaar gingen. Bierens zal als separate werkmaatschappij, met behoud van de eigen sterke Bierens merknaam, toetreden tot de PWT-group B.V. ; deze bestaat onder andere uit de werkmaatschappijen P. van der Wegen Gears B.V. en PWT Eurostaal te Alblasserdam.

De bedrijven zien een goede gezamenlijke toekomst tegemoet, vooral door het synergetisch voordeel dat de bedrijven elkaar kunnen bieden. De activiteiten zijn sterk complementair. Het succes van Van der Wegen van de afgelopen twintig jaren, biedt aan Bierens vooral een sterke basis om commercieel een inhaalslag te maken terwijl van der Wegen kan profiteren van de sterke tandwieltechnologie van Bierens.

Tilburg city, Gear city

DMU 210P (1)Van der Wegen heeft zich de laatste twee decennia bijzonder succesvol ontwikkeld tot een internationale specialist in de megagrote tandwielen met zijn eigen unieke productiemethode. Bierens heeft zich het laatste decennium gespecialiseerd als specialist voor spiraal kegelwielen met een eigen uitvinding in tandwielproductie door vijfassige freestechniek toe te passen.

Dezelfde basis van toen op Tilburgse bodem, is qua sentiment, ook nog een katalysator om deze krachtenbundeling weer te laten ontstaan. Beide families is er veel aan gelegen om de maakindustrie in Tilburg te bevorderen en oog te hebben voor de werkgelegenheid van de stad.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven