Ga naar hoofdinhoud

BEGE: 70 jaar engineeren, automatiseren én optimaliseren

BEGE Aandrijftechniek bestaat 70 jaar. V.l.n.r. Alex van den Berg, Marcel Biesma, Gerard Paulides en Coen Paulides (foto: Martine Goulmy)

BEGE Aandrijftechniek bestaat 70 jaar. Inmiddels staat de derde generatie klaar om het familiebedrijf voort te zetten. Hoe een bedrijf in de mechanische aandrijftechniek groeit van een zolderkamer naar 12.500 m2 in 70 jaar tijd.

BEGE Aandrijftechniek, opgericht door Bernardus Gerardus Paulides, begon in 1950 met het verkopen van elektromotoren en motorreductoren. In 1982 heeft zoon Gerard het bedrijf overgenomen en inmiddels is de derde generatie, (klein)zoon Coen, volop aan de slag binnen het team van vijftig medewerkers.

Van handel naar producent

BEGE Aandrijftechniek groeide in de loop van jaren van handelsagent naar producent van mechanische aandrijftechniek. Foto’s van de geschiedenis van het bedrijf zijn op de website te zien. Het bedrijf produceert en ontwikkelt tandwielvertragingsmotoren welke ingezet worden onder andere de voedingsmiddelen-, verpakkings- en transportindustrie.

Voorbeelden van toepassingen zijn machines voor het vullen van frisdrankflessen, sorteren van fruit voor in de supermarkt en bagagebanden op vliegvelden. Tegenwoordig helpt BEGE machinebouwers bij het engineeren, automatiseren en optimaliseren van hun productieproces.

Meer internationaal actief

BEGE is tot 2015 grotendeels actief op de nationale markt en haar producten gaan via onze afnemers over heel de wereld. Met de komst én de focus van Coen Paulides, begeeft BEGE zich meer en meer op de internationale markt en in de afgelopen jaren heeft BEGE haar internationale distributeurs uitgebouwd naar drieëntwintig partners, verspreid over de hele wereld.

Bege aandrijftechniek
BEGE Aandrijftechniek produceert en ontwikkelt tandwielvertragingsmotoren welke ingezet worden onder andere de voedingsmiddelen-, verpakkings- en transportindustrie

De distributeurs worden gezien als onderdeel van de BEGE familie. Dankzij hen worden klanten in geheel Europa maar ook daarbuiten zoals bijvoorbeeld in Thailand, Amerika, Canada en Australië en vele andere landen, snel en professioneel geholpen in hun eigen taal en tijdzone.

Mechanische en elektronische aandrijftechniek

De toekomst en groei van onze onderneming ligt bij de kennis en ontwikkeling van servo- en besturingstechniek in combinatie met onze kennis van de mechanische en elektronische aandrijftechniek. Deze kennis en techniek gebundeld zorgen ervoor dat BEGE een vaste plaats heeft verworven in de high tech maakindustrie in Nederland en over de grenzen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven