Ga naar hoofdinhoud

Bartec breidt uit in explosieveiligheid

Bartec heeft branchegenoot TOP groep uit Italië overgenomen (foto: Bartec).

Bartec, wereldwijd actief leverancier op het gebied van explosieveiligheid, heeft een significant meerderheidsbelang verkregen in de Italiaanse TOP groep, bestaande uit Feam, Nuova ASP en Fenex. Met deze overname is de Bartec groep op weg een jaarlijkse omzet te realiseren van minimaal 400 miljoen euro. De overname stelt de groep in staat zijn klanten in de toekomst te voorzien van nog uitgebreidere turnkey oplossingen.

De TOP groep is één van de grootste aanbieders op het gebied van explosieveiligheid. De overname hiervan is de grootste in de bijna veertigjarige geschiedenis van Bartec. Met de overname zal het omzetvolume van de Bartec groep op het gebied van klassieke explosieveiligheid – waartoe bedienings- en aansluitapparatuur, automatiserings- en verlichtingstechniek behoren – de 200 miljoen euro aan het eind van het boekjaar overstijgen. Het assortiment van de Bartec groep omvat explosieveilige meet- en analyse apparatuur, motoren, elektrische heat-tracing en elektrotechniek voor de mijnbouw.

Explosieveiligheid

De overname brengt technologieën als LED-verlichting voor explosiegevaarlijke gebieden met zich mee en vormt een goede aanvulling op de Bartec productportfolio. Het assortiment zal binnenkort worden uitgebreid met complete oplossingen, geproduceerd in eigen huis, op het gebied van explosieveilige aluminium en roestvrijstalen verdeelinrichtingen en elektrische schakelpanelen. De TOP groep producten en oplossingen hebben bewezen effectief te zijn, vooral in groeimarkten als het Midden-Oosten en Azië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven