Ga naar hoofdinhoud

Balluff investeert in softwareontwikkeling en vision

De directies van de drie bedrijven: Van links naar rechts Uwe Furtner, Erhard Meier (Matrix Vision), Florian Hermle, Katrin Stegmaier-Hermle, Michael Unger (Balluff), Michael Wäschle en Joachim Mettenleiter (ISS). Foto: Balluff

De Balluff groep breidt zijn kennis van digitalisering uit met de overname van twee bedrijven: ISS Innovative Software Services in Stuttgart-Vaihingen en Matrix Vision in Oppenweiler. De twee nieuwe bedrijven versterken de kerncompetenties van Balluff op twee belangrijke gebieden: softwareontwikkeling en machine vision. Hun integratie vormt een belangrijke bouwsteen in de strategie van de groep.

De betreffende overeenkomsten werden in juli en augustus ondertekend. “Het gaat om bedrijven die Balluff in staat stelt door te groeien in het Industrie 4.0 concept. Beide bedrijven zijn overgenomen om de positie als dé IO link company te versterken en in dit tijdperk de noodzakelijke digitalisering te kunnen doorvoeren voor en bij onze relaties”, aldus Huub Vaessen, directeur van Balluff BV in ‘s-Hertogenbosch.

Door de netwerktechnologie van Balluff te combineren met de software-expertise van de twee bedrijven zal de capaciteit voor het leveren van geïntegreerde automatiseringsoplossingen van één provider verbeterd. De knowhow van ISS en Matrix Vision en hun medewerkers zullen de groep helpen bij het sneller benutten van de groeimogelijkheden in digitalisering. Ook betekenen de overnames een uitbreiding van productportefeuille uitbreiden in hardware en software.

Softwareontwikkeling en machine vision

ISS telt zestig medewerkers en is gespecialiseerd in tools, testsystemen, processen en standaardisatie in softwareontwikkeling. Net als voor Balluff zelf is de automobiel- en leveranciersector de belangrijkste afzetmarkt voor het bedrijf. Binnen de Balluff Group zal ISS de rol van de interne softwarespecialist op zich nemen, omdat het bedrijf in Stuttgart-Vaihingen veel ervaren heeft met embedded systemen voor de automobielindustrie. Het bedrijf streeft er naar om open softwareplatforms te ontwikkelen die nodig zijn om klanten in de toekomst geïntegreerde automatiseringsoplossingen te kunnen aanbieden.

Matrix Vision en zijn productportfolio versterken de Balluff groep op een gebied waarin laatstgenoemde tot nu toe een relatief kleine rol heeft gespeeld: op camera’s gebaseerde sensorsystemen (machinevision). Het bedrijf met honderd medewerkers is gespecialiseerd in de ontwikkeling en marketing van frame grabbers, standaard industriële camera’s, videosensoren, embedded systemen en software op het gebied van industriële beeldverwerking.

Matrix Vision en Balluff werken al vier jaar samen: een van Balluff’s op twee camera’s gebaseerde productlijnen komt van Matrix Vision. De productlijnen zijn dus al op elkaar afgeswtemd en ook Matrix Vision brengt de nodige kennis van software in.

Voor Matrix Vision betekent de integratie binnen de Balluff groep groei in termen van verkoopcapaciteit en diensten voor klanten. Veel klanten hebben wereldwijd productievestigingen en verwachten lokale ondersteuning van hun leveranciers. Door zijn omvang zou Matrix Vision daar moeilijk aan kunnen voldoen, met de wereldwijde dienstverlening, verkoop- en logistieke netwerk van Balluff heeft het bedrijf nu toegang tot een hele reeks mogelijkheden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven