Ga naar hoofdinhoud

Aventics NL breidt uit naar de Benelux

Pneumatiekspecialist Aventics breidt uit naar de Benelux (foto: Aventics)

De pneumatiek afdeling van Bosch Rexroth ging per september 2013 zelfstandig verder onder de naam Aventics. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf in Nederland met succes haar naam gevestigd, nu is het tijd voor uitbreiding naar de Benelux onder de naam Aventics Benelux.

De overgang naar de nieuwe naam, met een nieuwe strategie en nieuwe bedrijfsvoering is wereldwijd in fases doorlopen. Sinds januari 2016 zijn ook de locaties België en Luxemburg onderdeel van Aventics, zij worden bediend vanuit het Nederlandse kantoor in Boxtel. Aventics haalt voordeel uit de kwaliteit, deskundigheid en jarenlange ervaring van Bosch Rexroth met de flexibiliteit en innovatiekracht van een jong middelgroot bedrijf.

Dat Aventics innoveert hebben ze reeds bewezen met bijvoorbeeld de doorontwikkelde ventielsystemen. Na de succesvolle marktintroductie van de AV03 (met een maximale nominale flow van 300 l/min) breidde Aventics zijn AV- productfamilie in 2015 uit met de AV05 (met een maximale nominale flow van 700 l/min). Vergeleken met eerdere ventielsystemen beschikt de AV-serie over snelle schakeltijden, een laag gewicht en kleine afmetingen. Ook in 2016 staan er weer nieuwe productintroducties op het programma.

Na een succesvolle start in Nederland gaat Aventics in België en Luxemburg opnieuw bruggen bouwen. Een uitdaging, maar Geert-Jan Stöver (General Manager Benelux) heeft er vertrouwen in: “De boodschap wordt bij de huidige klantenkring in deze landen goed ontvangen. Zij hebben behoefte aan een focus op pneumatiek, welke wij bieden. Daarnaast kunnen ze blijven vertrouwen op het bekende merk. Waar wij als Aventics meerwaarde bieden is dat wij streven naar ‘makkelijk zaken doen’. Daarom investeren we onder andere in gebruiksvriendelijke online tools en technisch advies op maat.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven