Ga naar hoofdinhoud

ASi-5 Safety start met ingangsmodules met veilige en onveilige signalen (+video)

Bihl+Wiedemann laat eindgebruikers kennismaken met de eerste twee ASi-5 Safety-ingangsmodules in IP67

Bihl+Wiedemann heeft de ASi-5 Safety gecertificeerd. Het systeem is gebruiksklaar en zal in de toekomst een optimale aanvulling vormen op het gevestigde ASi Safety. ASi-5 Safety gaat van start met ingangsmodules met veilige en onveilige signalen.

Bihl+Wiedemann laat eindgebruikers kennismaken met de eerste twee ASi-5 Safety-ingangsmodules in IP67. Elk van deze modules kent 2 veilige ingangen en tot 12 standaardsignalen onder één enkel ASi-5-adres.

De BWU4209 heeft 2 veilige ingangen voor potentiaalvrije contacten en de BWU4210 heeft 2 veilige ingangen voor opto-elektronische beveiligingen. Beide producten zijn vanaf begin 2022 leverbaar.

Lagere kosten

Met de ASi-5 Safety-ingangsmodules kunnen machinebouwers tegen lage kosten een bedieningspaneel aan ASi koppelen – met meerdere verlichte knoppen, een noodstop-knop en een veilige sleutelschakelaar.

Diverse voordelen

Samengevat kennen de nieuwe ASi-5 Safety-ingangsmodules diverse voordelen. Er is volledige compatibiliteit: ASi-5 Safety is compatibel met alle eerdere ASi-apparaten en -componenten en is eenvoudig in bestaande oplossingen te integreren. Verder is slechts één nodenummer nodig; met ASi-5 Safety zijn een groot aantal veilige en onveilige signalen onder slechts één adres te gebruiken.

Ook qua kosten zijn er voordelen voor de machinebouwer; de ASi-5 Safety-modules met twee veilige ingangen zijn prijstechnisch vergelijkbaar met ASi-5-modules met alleen standaard I/O’s.

Maar wat is nu precies ASi-5 Safety? Productmanager Paul Werge presenteert in deze video de twee eerste ASi-5 Safety input modules in IP67.

Meer informatie over de eerste ASi-5 Safety-ingangsmodules is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven