Ga naar hoofdinhoud

AR smart glasses-oplossing van Dynabook krijgt update (+video)

AR smart glasses-oplossing van Dynabook krijgt update (Foto: Dynabook)

Dynabook Europe kondigt een update aan voor zijn AR smart glasses-oplossing dynaEdge AR (Assisted Reality) met de lancering van de dynaEdge DE200. Het is de volgende generatie van het high-performance Windows 10/11 Pro mobile edge computing device.

De markt voor edge computing is flink gegroeid het afgelopen jaar, onder andere door de coronapandemie. Als resultaat hiervan verwacht meer dan de helft van de IT-beslissers (52%) dat aankoopbeslissingen voor edge computing tegenwoordig zwaarder wegen dan voor de pandemie het geval was. Tegelijkertijd denkt een meerderheid van de werknemers (70%) dat AR een verandering teweeg zal brengen in zijn sector. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Dynabook.

Grote veranderingen op komst

AR is een opkomende technologie die voor de grootste veranderingen zal zorgen, nog meer dan AI, IoT en cybersecurity (GlobalData). Dit zorgt weer voor meer innovatie en adoptie van edge-infrastructuur: IDC verwacht een stijging van 800% in het aantal apps dat gebruikmaakt van de edge in 2024.

AR smart glasses-oplossing

De nieuwe dynaEdge AR-oplossing is ontworpen om lichtgewicht en handsfree functionaliteiten te bieden bij mobiel werken, en de efficiency, connectiviteit en security te verbeteren binnen organisaties in de steeds veranderende werkomgevingen. Problemen worden sneller vastgesteld en hersteld. Informatie delen en samenwerken gaat eenvoudiger. Ook is het mogelijk informatie sneller vast te leggen en te verwerken, zelfs op de meest afgelegen locaties.

Verbeteringen

Een aantal verbeteringen op een rij:
• Als een 4G-signaal beschikbaar is, kan de medewerker door 4G LTE-integratie verbinding maken. De medewerker is daarbij niet afhankelijk van een connectie met een telefoon of een wifi-signaal.


• Edge AI Engine verbetert camerabeelden met beeldstabilisatie, helderheidscompensatie en object tracking. Daarnaast laadt het videostreams volledig voordat de ontvanger de beelden ziet. Ook verwerkt de AI engine de camera stream naar de DE200 en draait de software als een virtuele camera. Implementatie van Edge AI is mogelijk binnen bestaande software-oplossingen.


• Verbeterde oplaadmogelijkheden en accuduur. Met tot 6,5 uur aan batterijtijd en een universele Type C-oplader zijn eerstelijnsmedewerkers de hele dag operationeel.


• Meer vermogen en volledige prestaties zijn mogelijk door de optie om te kiezen tussen de laatste 11e Gen Intel Core i3, i5 en i7 processoren.


• Maximale endpoint security: De dynaEdge DE200 draait op Windows 10/11 Pro. Het ondersteunt Active Directory, in combinatie met tweefactor authenticatie, inclusief PIN en vingerafdruk, om gegevens te beschermen. On-device dataclassificatie kan gebruikt worden om te bepalen hoe gegevens gedeeld mogen wogen worden. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een grote zorg binnen veel sectoren.

Sterke focus op eerstelijnsmedewerkers

DynaEdge AR is ontwikkeld voor sectoren met een sterke focus op eerstelijnsmedewerkers en werknemers in het veld. Denk daarbij aan de maakindustrie, noodhulpdiensten, en de inspectie-, logistiek- en onderhouds-, zorg en onderwijssector. Door de integratie met 4G LTE biedt de oplossing een mogelijkheid om digitale transformatie verder mogelijk te maken. Ook in afgelegen en geïsoleerde werkomgevingen zoals eerste hulpdiensten, dienstverlening op locatie en nationale parken.

Groei gebruik Smart glasses

“De afgelopen twintig maanden zijn mobile edge computing en smart glasses-oplossingen steeds meer een vast onderdeel geworden van vele sectoren.” Dat zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Uit ons recente onderzoek blijkt dat 63% van de IT-beslissers van plan is om binnen drie jaar smart glasses in te gaan zetten binnen zijn organisatie. De verwachting is dan ook dat we de komende tijd een verdere adoptie van deze technologie zullen zien. Onze manieren van werken veranderen snel. Deze nieuwe dynaEdge AR-oplossing laat zien dat wij begrijpen wat onze klanten nodig hebben om te kunnen opereren in een hybride wereld van werk.”

Accessoires

Voor de nieuwe dynaEdge AR-oplossing zijn diverse accessoires verkrijgbaar, waaronder verschillende montage-oplossingen voor het AR100 wearable device en diverse cases, schouderbanden en holstermogelijkheden voor de DE200.

Bekijk hieronder een video ove de dynaEdge AR:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven